Mergi spre compartimentul: Istoria
10 octombrie 2013, 12:40 Istoria views 7395
10 octombrie 2013, 12:40 Istoria views 7395

Arheologii moldoveni au descoperit morminte din epoca bronzului

Foto: tv7.md

Săpăturile arheologice la Brînzenii Noi, raionul Teleneşti, acolo unde au fost descoperite patru morminte din epoca bronzului timpuriu, vor continua toată luna octombrie, informează tv7.md.

Directorul Agenţiei Naţionale Arheologice, Vlad Vornic, a spus că prima etapă a cercetărilor arheologice pe tumulii, în apropierea şantierelor de construcţie a traseului Sărăteni-Soroca, au avut loc în lunile aprilie-mai anul curent, atunci a şi fost descoperit primul mormînt.

Actualmente se efectuează cercetări de salvare la o movilă preistorică tot la Brînzenii Noi. Arheologii au descoperit aici alte 3 morminte care datează cu epoca bronzului timpuriu. Concomitent, arheologii vor efectua lucrări de supraveghere a tumulilor descoperite recent pe acelaşi traseu. Acestea ar putea ascunde mai multe morminte din epoca bronzului pînă în epoca medievală, a spus Vlad Vornic.

Anterior, în cadrul cercetările arheologice din apropierea satului Rogojeni, raionul Şoldăneşti, au fost descoperite mai multe complexe cu o vechime de aproximativ 6500-7000 de ani.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

descoperire , arheologie , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
611 locuitori

Cogîlniceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul are o suprafaţă de circa 0.79 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.27 km. Cogîlniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Cogîlniceni este aşezat pe partea stîngă a rîuleţului Cogîlnic, de unde vine  şi numele localităţii. Cogîlniceni este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Rerzina şi la 73 km de Chișinău.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.