23 octombrie 2024, 22:30 Caleidoscop views 695
La Chișinău a avut loc conferința a opt cluburi Y's Men's ©
23 octombrie 2024, 22:30 Caleidoscop views 695

La Chișinău a avut loc conferința a opt cluburi Y's Men's ©

În acest weekend la Chișinău a avut loc conferința a opt cluburi Y's Men's.

Potrivit lui Dumitru Roibu, președintele executiv al YMCA Moldova a declarat că datorită colaborării cu Y's Men în Republica Moldova au fost realizate mai multe proiecte.

”Y's Men Internațional are misiunea de a ajuta YMCA Moldova iar noi avem o colaborare pe durata anilor. Am reușit să facem multe lucruri împreună, sîntem bucuroși că avem o susținerea atît de mare, că sîntem vizitați de oaspeții de peste hotare și că proiectele noastre vor avea o continuitate”, a declarat Dumitru Roibu.

La rîndul său, președintele Y's Men District Moldova, Nicolae Pascaru, a declarat că organizația implementează mai multe proiecte sociale în țara noastră.

În Republica Moldova avem oaspeți din Danemarca, Slovacia, din organizația Y's Men International alături de care desfășurăm o conferință împreună cu reprezentanții Y's Men din țară. Aceste cluburi sînt foarte bune în dezvoltarea societății din Republica Moldova, implicarea diferitor proiecte, implicarea în hotărîrea problemelor sociale, în unirea acelor persoane care sînt gata ca timpul lor să fie oferit pentru rezolvarea acestor probleme. Republica Moldova are acum 7 cluburi Y's Men , avem foarte bune rezultate în cadrul proiectelor pentru tineri care sînt realizate aici de peste 20 de ani. Conlucrarea organizației Y's Men cu YMCA Moldova și inclusivi cu organizația Voievod este una productivă”, a declarat Nicolae Pascaru.

Ulrik Lauridsen, coordonator regional pentru Moldova și fost președinte al Y's Men International, a venit să susțină și să mulțumească participanților pentru activitățile lor de pînă acum.

”Scopul meu de a veni aici a fost, în primul rînd, că am fost nominalizat ca coordonator pentru Moldova. Așteptam cu nerăbdare să ajung aici pentru că, în perioada în care am fost președinte internațional, am auzit multe despre Moldova în Danemarca. Am fost ales să fiu noul coordonator. Știu că munciți foarte mult pentru a crea noi cluburi aici. Într-un singur salt ați făcut patru cluburi. Asta a fost cu adevărat grozav. Acum pot să înțeleg că și voi lucrați pentru viitor cu noile cluburi. Și, de asemenea, într-o altă zonă mică, aproape de Moldova. În Moldova oamenii au valori foarte mari. Pot vedea zîmbetele oamenilor. Și cînd merg pe stradă, văd o mulțime de oameni fericiți, a declarat Lauridsen.

El a prezentat participanților structura internațională a acestei mișcări apolitice, la nivel mondial, axată pe activități de ajutorare și le-a împărtășit experiențele sale din anii de muncă pentru mișcare.

La final, le-a oferit liderilor de cluburi memento-uri. Impresionantă a fost și prezentarea activității YMCA în Moldova de către președintele acesteia. YMCA din Moldova și YMCA din Slovacia lucrează împreună la unele proiecte comune. Programul conferinței a inclus, de asemenea, o prezentare a intențiilor și a primilor pași ai dezvoltării mișcării Y's Men în special în țările din Europa Centrală și de Est.

Cele șase țări reunite în „Secțiunea ECE” numesc suprapuneri comune și văd diferențele ca pe o oportunitate de dezvoltare și consolidare a cooperării. Aceasta funcționează ca parte a Regiunii Danemarca, dar cu ambiția de a furniza treptat unele dintre sarcinile mișcării în mod independent.

În numele conducerii secțiunii, Anna Rašiová a prezentat aceste intenții și pași graduali. Vă mulțumim pentru oportunitatea de a participa la „Conferința districtuală în Moldova” Vă mulțumim pentru ospitalitate, pentru organizarea conferinței și pentru oportunitatea de a cunoaște mai bine Moldova și oamenii care trăiesc aici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , conferință

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
142 locuitori

Ştefăneşti este un sat din cadrul comunei Tănătarii Noi, raionul Căuşeni. Satul are o suprafaţă de circa 0.50 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.24 km. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Căușeni și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 142 de oameni. Satul Ştefăneşti a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.