Moldoveanca este un sat din cadrul comunei Logofteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 672 de oameni. Satul Moldovenca a fost întemeiat în anul 1918.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Meşteşuguri populare
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
1
-
#1 spadutza 22 May 2012 | 21:49 dragostea pentru crosetat trebuie sa vina din interior... daca nu este... nici lucrarea nu ajunge pina la final... o haina crosetata este o adevarata capodopera, o opera de arta. si, bineinteles... cere jerfire, dar se merita!!!! -
#2 doina 21 June 2011 | 8:22 Mie îmi place foarte mult meşteşugurile textile!!! Sînt nişte activităţi care dezvoltă imaginaţia, logica, gustul estetic!!! Este o adevărată şcoală populară întreg procesul de deprindere a meseriei!!!! -
#3 admin 06 April 2011 | 11:06 În atenția utilizatorilor!!!
Site-ul www.moldovenii.md nu susține și nu promoveaza niciun partid politic.
Campania de promovare a site-ului www.moldovenii.md nu face parte din campania de publicitate a căruiva partid politic.Administrația site-ului NU va accepta publicarea mesajelor și comentariilor cu caracter electoral !!!
-
#4 doina 31 May 2011 | 21:34 Salutare tuturor, eu va sfatui sa insistati, Deoarece pofta vine mincind!!!
Este mai greu pina deprinzi!!!
-
#5 Lenuta 30 May 2011 | 16:37 Cred ca ocupatiile de acest gen li se potrivesc celor cu temperament flegmatic si/sau melancolic
-
#6 Lenuta 30 May 2011 | 16:36 Eu nu am rabdare sa crosetez sau sa impletesc ceva pina la capat, ma plictisesc repede de aceste ocupatii
-
#7 doina 05 December 2011 | 15:39 Am fi bucuroși, dacă ve-ți da dovadă de curiozitate să aflați cîtă înțelepciune, măiestrie și spirit selectiv au demonstrat predecesorii noștri în diversitatea de îndeletniciri și meșteșuguri populare practicate ce au dăinuit în timp.
Ne interesează dacă cunoașteți creatorii de valori populare, meșterii din sat, sau personal posedați cunoștințe tradiționale meșteșugărești.
Care este contribuția dumneavoastră în popularizarea meșterilor din localitate?
Dacă doriți să însușiți unele meșteșuguri populare vă oferim șansa de a vă ajuta!
1