Ştiubeieni este un sat din cadrul comunei Vasileuţi, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Rîșcani și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 445 de locuitori. Satul Știubeieni a fost menționat documentar în anul 1601.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Izvorul poporului nostru
De cind am invatat in scoala, din 1989, timpul cind am trecut de sub "ocupatia" USSR in viata independenta, tin minte foarte bine ca invatam dupa manualele romanesti, inclusiv istoria si literatura ramana. Atunci i-mi parea corect ceia ce spuneau profesorii, independent, vroiau ei asa sa spuna sau nu, metodologia scolara asa le impunea. Erau profesori care se bateau cu pumnu in piept si spuneau ca sunt romani. Erau si cei care taceau. Acum inteleg de ce taceau, nu prea aveau ce face, nu vreu sa discut despre politica dde atunci si metode de propaganda din partea vestului. Dar inteleg si acel lucru ca totusi a avut o mare insemnatate aceasta chestie asupra prismei prin care ma uitam la istoria noastra. Sa spun sincer, eu sunt rus pe jumatate (dupa singe), si acest fapt m-a provocat sa studiez istoria si cultura slavona. M-a surprins un film documentar, in care se vorbea despre fortele armate, unde s-a mentionat despre o structura militara de genul trupelor de frontieră antice. Se numeau asa ostasi "траки" яр оастя се нумя "тракия", вамеший ачештя арэрау хотареле де суд-вест а уней чивилизаций аша нумите ка попоареле сэлбатиче, барбарилор, каре авеау о култура ынтрадевэр енорма, оамень дезволтаць ын тоате сенсуриле, ку о историе фоарте профундэ. Ун пик м-ам абэтут де ла темэ. Оаре ну сунт ачей трачь каре се сокот стрэмоший ноштри? Де че история ромынилор не спуне кэ ачештя сунт трибурь де агрикулторь сау пэсторь, яр сурсе дин история древней Руси говорят о том что это были специально формированные пограничные войска древней Руси на юго-западе (от Кавказа до Карпат), которые защищали родину от нападений вражеских войск с юга? Я начинаю копаться в этом вопросе. Для себя я выявил несколько интересных вещей: в первую очередь - молдованин это человек белокожий со светлыми волосами, еще я нашел в качестве фактов Сантии Даков, которые так-же называются еще и "Веды Перуна", золотые таблички, которые сейчас хранятся в музее в Бухаресте, они написаны оказывается на старославянском! Если прокрутить историю вперед до Воевода Стефана, то оказывается он вел свою документацию на славянском языке, что свидетельствуют его гербовая печать и его сабля (картинки можно найти в интернете, фото печать я себе поставил как аватарку). Еще такая вещь как княжесво, вроде как княжество, кое была молдавия, никак не могла быть независимым государством, а частью, например частью империи. Но в эти времена везде вокруг шел большой бардак, шла христианизация, огнем и мечем, великая смута, империя начала рушится, а влияние запада захватило Карпаты и тянет до сих пор Молдавию за собой. Таки что же получается, мы то имеем славянские корни како святорусы и расены, русичи, дарийцы, харийцы? То есмь кривда что писано? Наш род един, жили давно правдой а ныне не добро есмь. Былина то иная, ведать надобно! |
|
-
#21 razesu 11 August 2011 | 18:45 Read more -
#22 lvl100 11 August 2011 | 14:09 Read more -
#23 lvl100 11 August 2011 | 13:30 Read more -
#24 ioncoaelung 11 August 2011 | 11:25 To LVL si RAZESU: iaca taman ca la noi se primeste conversatie, dar nu discutie pe tema. Voi doi numai si faceti ca umblati cu acuzarile. Nu ni se primeste discutia constructiva. Uai baieti, aduceti niste argumente, mai afisati niste informatie, altfel eu las balta forumul acesta, fiindca nu gasesc nimica nou si interesant pentru mine, iar voi doi ramintei fara de oponent! Sper ca puteti citi in rusa, iata voua un articol in contrazictie cu ideele voastre nationaliste: http://topwar.ru/8227-imperiya-zla-fakty-i-obrazy.html Aici sunt si niste date despre Moldova. Nu uitati de rugamintea mea referitor la inscriptiile de pe stampila si sabie!
-
#25 lvl100 11 August 2011 | 11:09 Read more -
#26 lvl100 11 August 2011 | 8:41 Read more -
#27 ioncoaelung 11 July 2011 | 20:23 #21 vezi pe lincul: «Печать iω Стефанъ Воевωда гωсподар Земли Мωлдавскои». -
#28 razesu 11 July 2011 | 18:59 ioncoaelung:
Stampila lui Stefan Voda (voievod), gospodar al pamintului Moldovenesc. Nu era rege, Moldova nu era tara, eram un regat cu acest MARE conducator, care facea parte din Imperiul Rus
-cu ce ierburi te delectezi?vreau si eu..... -
#29 ioncoaelung 11 July 2011 | 14:38 #18 Si sinca un lucru, comenteza-mi te rog faptul ca e scris in rusa pe stampila si pe palosul lut Stefan!
-
#30 ioncoaelung 11 July 2011 | 14:37 LVL 100, ma faci sa trec la personalitati, eu nu pentru asta am venit aici. Daca crezi ca eu ma ridic deasupra oamenilor deoare ce mi-am schimbat punctul de vedere? Te inseli! Iar daca vrei un raspuns obiectiv, pai esti tu cela care vrea sa fie deasupra, si sa fie totul asa cum spui tu! Bagate prin internet, si mai studiaza niste descoperiri arhiologice, spre exemplu craniile din cristal, sculpturi de oameni impreuna cu dinosaurii, schelete de 4, 8 si 12 metri in lungime, constructia piramidelor, etc, poate asta o sa-ti explice ca oamenii tariau un pic mai mult de cit 10 mii de ani, poate 100, da poate si un milion? Mie mi-i interesant, de unde atita ura fata de rusi? Ce ti-au facut? Aaaa, i-mi inchipui, America si Banca mondiala au dat Moldovei niste credite, si au spus: Noi suntem buni, iar rusii sunt ocupanti. Am sa ma uit cum o sa-i numiti pe acesti "buni" cind o sa va ceara creditele inapoi!
-
#31 lvl100 11 July 2011 | 13:56 ioncoaelung: Ce inseamna chestia data? Stampila lui Stefan Voda (voievod), gospodar al pamintului Moldovenesc. Nu era rege, Moldova nu era tara, eram un regat cu acest MARE conducator, care facea parte din Imperiul Rus. Nici o data n-am fost ocupati de rusi, doar de recuperati de catre dinsi
Moldova n-a fost a stramosilor mei , n-a fost a mea si nici a voastra, ci a uzbecilor. mongolilor si baskirilor.
Nicoara , cum mai stati cu productia de otet ?
-
#32 lvl100 11 July 2011 | 9:58 Read more -
#33 ioncoaelung 11 June 2011 | 21:11 Read more -
#34 nicoara 11 June 2011 | 17:09 Read more -
#35 lvl100 11 June 2011 | 9:14 Read more -
#36 ioncoaelung 11 May 2011 | 21:28 Read more -
#37 ioncoaelung 11 May 2011 | 20:51 Baieti si fete! Chiar ma doboara faptul ca v-ati apucat de coale mele lungi si va tineti de dinsele! I smeh i greh, cum zice rusu. Nu e decit o metafora, repet inca o data. Chiar i-mi pare rau ca incercati sa va agatati de niste glume inloc sa discutam despre prblema expusa la inceput! Daca asa va intereseaza, am genitale obisnuite, nu mari, nu mici, functioneaza bine, sotia nu mi se jeluie, i-mi creste fiica, asta-i daca va intereseaza, si daca s-a terminat cu anatomia, hai sa continuam despre zestrea noastra culturala! -
#38 burlakul 11 May 2011 | 8:00 #1Poti sa-ti mai scrii cu lvl100,sa te mai supraapreciezi putin...)maniile sunt punctul tau forte.
P.S.daca ai vrut sa evidentiezi careva tangente,ai dat gres.
P.P.S.totusi ,ceva talent ai...)
-
#39 razesu 11 April 2011 | 20:01 #8
-draga Lenuta, nu avem la dispozitei decit afirmatia respectivului domn asa ca trebuie sa ne bazam pe cuvintul dinsului...desi cred ca respectiva anomalie este mostenita din partea rusa a familiei domnului mai sus mentionat....moldovenii fiind in general oameni modesti fara asemenea disfunctionalitati "imperialiste".... -
#40 nicoara 11 April 2011 | 19:53 //sub "ocupatia" USSR//
Pentru ce aici ghilimelele?