Beştemac este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Beştemac și Piteşti. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Leova și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1061 de oameni. Satul Beștemac a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Iubeste-ti neamul
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1 lzm00 06 May 2017 | 7:45 Read more -
#2 CalinRomania 14 May 2011 | 5:17 Intr-adevar in Romania cuvantul manelist inseamna smecher,tigan,om fara cultura.Si suntem foarte multi care blamam manelele.
-
#3 calator 05 November 2011 | 16:13
Dupa cum bine stim si iti spunem si tie, manelele sunt in majoritate facute de tigani, cetateni romani insa de etnie separata de cea a romanilor, cu o cultura diferita. E adevarat ca unor romani le plac manelele, dar nu putem generaliza, e un procent foarte mic ce le prefera. Revenind, am gasit si moldoveni ce prefera manele, e deajuns sa mergi in unele cluburi din Chisinau precum Favorit(stiu, e rau famat) si chiar unele din centru. Insa nu imi permit sa spun ca moldovenii iubesc manelele. Manelele sunt un un gen de muzica degradant ce se adreseaza oamenilor mai primitivi in gandire. Bag sama ca nu ai o parere prea buna despre ei :) -
#4 Mexxik81 05 November 2011 | 14:36 CalinRomania atrage atentie ce muzica asculta si fac Romanii (Manele) cind aud mii greazta ! numai de Bani, vrajmasi, inscheluri ..... si ce impresie sami fac eu de mentalitatea voastra?? imi pare rau da care o am- e corecta!! -
#5 Gebeleizis 05 November 2011 | 14:32 Read more -
#6 CalinRomania 05 September 2011 | 22:54 :)))))))) Sunt pasionat de acest argument.Incerc sa inteleg mentalitatea voastra,a celor care sustin contrar tuturor evidentelor.....limba moldoveneasca si faptul ca moldovean nu inseamna a fi roman!...................................................................................De ce???........Argumentatiile multora mi-au aratat ca nu cunosc istoria. -
#7 Mexxik81 05 September 2011 | 22:14 calinRomania imi pare ca tu aici la Forum esti ca la lucru! -
#8 CalinRomania 05 July 2011 | 22:46 Draga vados,vad ca ai inceput sa scrii cu puternic accent moldovenesc......desi nu prea respecti limba literara a Republicii Moldova-care este tot una cu limba literara din Romania,nu-i bai!Sanatos sa fi ! Sau sa spun sanatos sa hii!-ca in Ardeal? Imi explici mai bine ce inseamna pentru tine acest termen de "nationalist"? Te citez:"Si repet romanii tare is nationalisti si tragi din trecutul lor natist"-natist inseamna cumva ....nazist? Cu drag ,CalinRomania -
#9 vados 05 July 2011 | 12:16 Inima me nu e de tri culori e rosi.In lumi sint numai doua batai intre neamuri si intri bogati si sarasi.Si cu tati ca eu nu tin nci cu hitler care lupta cu neamuri si romanii impreuna cu dinsii ni-o venit si isi bateu joc de oameni din moldova finci ei erau moldoveni da nu romani. Ne ma graind di Evrei din Moldova care traeu aisi de multi nani. Si repet romanii tare is nationalisti si tragi din trecutul lor natist.DA nici cu stalin care lua de la oameni tat si asiea mai aveu. Si asta tot nu era ceva bun. Dar eu vsiotachi sint mai tare pentru batalia dintri sarasi si bogati. Mie haidusii isi mai aproape, chiar si comunistii de cit natistii. Da sini nu crede ca romanii sunt nationalisti intati pi You toube si catati acolo si razboi intri romani si maghiari cu cintisi cu prostii si altele. -
#10 Adrianis 05 June 2011 | 21:10 Vados, chiar mi-e interesant ce au putut sa-ti povesteasca buneii tai despre cum isi bateau romanii joc de basarabeni. Parerea mea e ca acestea sunt nascoceli de-ale tale. Si nu pricep cum de nu ti-au povestit despre deportari, omoruri, Siberia, deposedari, nimicirea religiei si multe altele. Un MOLDOVEAN ADEVARAT nu poate sa ignore aceste lucruri, un MOLDOVEAN ADEVARAT nu poate sa imbratiseze vulturul bicefal dupa ce acesta s-a hranit din cadavrele propriilor tai stramosi. Iar din aceasta ne dam usor seama, cat de moldoveneasca este inimioara ta tricolora (rosu, ALB, albastru) -
#11 robert 05 June 2011 | 15:36 @vados averea se construieste dar persoanele pierdute nu ti _le reda nimeni iar durearea cauzata nu se plateste cu tot aurul din lume -
#12 vados 05 June 2011 | 15:32 De parca deportau numai din Moldova. Din alte parti rusii se rusinau. Si pe strabunelul meu l-au lipsit de mosie. Familia ILIES. Si mie mai tare imi plac /miciunile/ buneilor mei, de cat a romanilor. -
#13 robert 05 June 2011 | 15:08 @vados: bunei tai imi pare bine ca au putut sa-ti povesteasca cate o minciuna despre jandarmi Romani dar ai mai nu au avut posibilitatea sa-mi spuna nimic pentru ca au fost deportati in Siberia de prea bunul ocupant rus. Iar parinti buneilor mai au fost executati in public de aceiasi bolsevici cu cap de balaur rosu -
#14 vados 05 June 2011 | 12:53 SUA e independenta de Anglia si noi de Romania. Ultimii 200 ani conteaza cel mai mult. Buneii ambii mi-au povestit nu despre Fratii romani care di 1918 pina in 1940 si pe timpul razboiului cum isi bateau joc de MOLOVENI. -
#15 zefox 05 June 2011 | 12:51 De acord cu autorul postului! Astazi se: urăște grafia latină (copiii în școli scriu în romî(a)nă utilizînd simboluri din cirilică), sunt deportați sute de oameni (doar că nu în Siberia dar în Italia, și nu ei sunt deportați dar ei fug de democrația noastră), o mulțime de oameni sunt împușcați zilnic, iar în zilele de odihnă ca bonus unii sunt trași în țeapă, și fiecare vară și iarnă e anotimpul foametei organizate, să mai țină unii figura. Sunt distruse toate bisericile, iar pe acest site nu e nici un cuvînt despre cultura tradițională! -
#16 CalinRomania 05 May 2011 | 22:32 Read more -
#17 CalinRomania 05 May 2011 | 22:04 Read more -
#18 BogdanVoievod1 05 May 2011 | 20:10 CalinRomania Imi pare foarte bine ca nu ai pareri rele despre poporul nostru moldovenesc dar ar trebui sa ne respectati ca pe un popor aparte si nu ne sunteti mama noi suntem un stat independent aparte si nu sintem cai de lupta cum ati mentionat -
#19 shtolz88 05 May 2011 | 19:26 Parte a poporului romin?Pot sa rid?Citi mai bine subdiviziunile site-ului,cine si de unde se trage urmariti filmul de pe video!Lasatii pe rusi sa fie rusi,rominii romini,dar noi sintem MOLDOVENI si punctum! P.S. Rominii alaturi de armata fascista a ucis nu mai putini oameni de diferite nationalitati,asa ca lasati-o balta! -
#20 CalinRomania 05 May 2011 | 19:06 Draga Vados,cine spune ca voi trebuie sau veti fi vreodata calul de bataie al cetatenilor de astazi ai Romaniei-nu spun ai romanilor pentru ca si voi insusi sunteti parte a poporului roman? Cu mult drag pentru fratii de peste Prut,CalinRomania