Baimaclia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baimaclia, Acui şi Suhat. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Cantemir și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2603 locuitori. Satul Baimaclia a fost menționat documentar în anul 1770.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Sărbătoarea nou-născutului
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1 Vio 28 November 2011 | 16:13 Intii va salut pe toti si va expun si eu parerea mea.Eu sint ortodoxa casatorita cu un catolic.Copii mei i-am botezat ca catolici din simplul motiv ca mergind la scoala toti sint catolici si ca sa se integreze si sa nu fie dati de o parte ca copii diferiti.Eu nu am nimic impotriva deoarece religia noastra cum si catolicii nu invata nimic de rau.Eu zic cind va fi mare sint liberi sa faca ce vor.Daca eram la moldova ii botezam in ortodox aceasta nu era o problema.Important copii sa stii originile parintilor si traditiile. -
#2 Lenuta 22 June 2011 | 9:40 Si starniu, ei au facut asta pur formal, mie ei nu imi zic cumatra, adica au avut nevoie doar pentru acest ritual
-
#3 Lenuta 22 June 2011 | 9:37 Eu tot nu am fost la un botez ca nanasa, nu am putut dar nici nu mau intrebat daca vreau, au insistat ca trebuie sa fim cumatri, oricum mam dus si miam facut datoria de cumatra
-
#4 violeta 21 June 2011 | 17:50 #19
mama copilului este o prietena buna si a vrut sa fim cumatri. dar eu nu am putut sa vin in acest oras ziua ceea :)
da sensul in "Sărbătoarea nou-născutului" eu in general nu vad. despre asta am spus mai sus
-
#5 Carmen 21 June 2011 | 17:39 Si atunci care e sensul? Se vede ca ai fost trecuta in registrul bisericii la categoria nănași. Da la cumatrie ai fost, sa inchini colacii?
-
#6 violeta 21 June 2011 | 15:09 eu cred ca acum totul este real :) eu odata "am botezat" pe un copil si am devenit cumatra, dar de fapt nici nu am fost la biserica in ziua ceea :))
-
#7 Lenuta 21 June 2011 | 11:41 Da, dar daca esti cumatru nu poti fi fin
-
#8 violeta 16 June 2011 | 15:15 nu cred ca pentru asta trebuie dezlegat cumatrizmul... de fapt... nu stiu... :/
-
#9 Lenuta 13 June 2011 | 9:48 Stiu niste persoane, care sunt cumatri, dar vor sa devina fini si nanasi
-
#10 violeta 06 October 2011 | 15:26 oho, da se intimple asa ceva?? nam auzit niciodata
-
#11 Lenuta 06 October 2011 | 12:56 Cine stie se dezleaga cumatrizmul sau nu, adica daca o pereche nu vrea sa mai fie nani la un copil?
-
#12 violeta 06 July 2011 | 12:46 apu da. pentru ca nu este rostul in lucrurile acestea. ei ofera copiiilor libertatea de a alege
-
#13 Lenuta 06 July 2011 | 12:38 Dar dar pentru cei deveniti ateisti ce le incurca botezul pe care lau avut? eu ma refer la grupul de oameni care au fost botezazi si nu vor sa isi botezi copilul, ca nu vad rostul in lucrurile acestea
-
#14 violeta 06 July 2011 | 10:23 Iisus a fost botezat la 33 ani -
#15 violeta 06 July 2011 | 10:22 cum nu? daca copilul nu a fost nascut sa fie crestin. soarta lui, de exemplu, sa devina buddist. el singur o sa ajunga la asta, dar pentru dinsul va fi mai complicat pentru ca el deja apartine unei religiei si se primeste ca el e tradator. eu sunt sigura ca religia trebuie sa alegem singuri, constient -
#16 Lenuta 06 July 2011 | 10:14 #6 dar nu cred ca botezul copilului poate sai ii faca rau, este pur si simplu un ritual, de ce unii maturi sunt impotriva? Oare cum putea sa le fie viata daca nu erau botezati, Eu cred ca nici o schimbare, asta nu influentiaza nici cum
-
#17 Lenuta 06 July 2011 | 10:11 Nu stiu cit de adevarat este asta, dar se spuna ca dupa botez copilul e mai linistit
-
#18 violeta 06 June 2011 | 18:04 #5
ei trebuie sa aleg singuri ca si noi trebuiA, doar pentru noi deja e mai complicat. parintii nostrii au ales pentru noi si asta este o greseala
-
#19 Lenuta 06 June 2011 | 17:58 violeta: si noi cind crestem trebuie singuri sa alegem "calea spre Dumnezeu"
Pai iei cres si nu aleg aceasta cale
-
#20 admin 06 April 2011 | 11:10 În atenția utilizatorilor!!!
Site-ul www.moldovenii.md nu susține și nu promoveaza niciun partid politic.
Campania de promovare a site-ului www.moldovenii.md nu face parte din campania de publicitate a căruiva partid politic.Administrația site-ului NU va accepta publicarea mesajelor și comentariilor cu caracter electoral !!!