Sărata Veche este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Sărata Nouă, Sărata Veche și Hitreşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 125 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3171 de oameni. Satul Sărata Veche a fost menționat documentar în anul 1557.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Cîştigă două călătorii cu taxiul în Chișinău //Выиграй две поездки на такси в Кишиневе
Concurs: „Descoperă Moldova” Stimaţi vizitatori ai site-ului moldovenii.md. Vă propunem un concurs distractiv. Trimiteţi-ne bancuri pe teme, care vizează cultura, comportamentul, abilităţile moldovenilor sub aspectele sale pozitive. Cele mai haioase şi ingenioase bancuri vor fi apreciate de noi şi vor fi plasate pe pagina nouă a site-ului. Cel mai bun banc va fi premiat cu două călătorii cu taxiul în Chișinău.
Pentru mai multe detalii, contactaţi-ne la tel.: 022 225-411, 078-844-114 Va mulţumim.
Конкурс «Откройте Молдову» Уважаемые посетители сайта moldovenii.md. Мы предлагаем вам увлекательный конкурс. Отправьте нам анекдоты на темы, касающиеся культуры, поведения, навыков молдаван с положительной стороны. Самые смешные и умные анекдоты будут оценены нами и размещены на новой странице сайта. Приз за самый лучший анекдот ‒ две поездки на такси в Кишиневе. Ждем ваши анекдоты, начиная с сегодняшнего дня, 02 сентября, и до 13 сентября 2013. За дополнительной информацией обращайтесь по телефонам: 022 225-411, 078-844-114 Спасибо. |
|
-
#1 admin 13 September 2013 | 15:23 Cîștigătorul concursului este: sync!!! Felicitari -
#2 IonelaColesnic 09 September 2013 | 18:14 Un moldovean, un francez si un italian planuiesc un picnic.
Italianul:
-Eu aduc mancarea!
Francezul:
-Eu aduc bautura!
Moldoveanul:
-Eu aduc nevasta si copiii! -
#3 IonelaColesnic 09 September 2013 | 18:13 La bar un Moldovan:
- Bună ziua. Suc de morcovi aveţi?
- Nu.
- Dar de roşii?
- Nu domnule, aici e bar!
- Dar fiertură de ţelină?
- Nu avem decât băuturi alcoolice.
- Dumnezeu mi-e martor că n-am vrut să beau alcool, dar dacă nu aveţi altceva, daţi-mi o vodca! -
#4 IonelaColesnic 09 September 2013 | 18:13 Doi Moldoveni bătrîni stăteau pe o bancă:
-Auzi,o vezi pe tipa aia?moare după mine.
-Da de unde ştii?
-Doar n-o să moara înaintea mea.! -
#5 IonelaColesnic 09 September 2013 | 18:07 Stefan cel Mare dupa lupta cu turcii cauta capetenia de turci:
-Unde poate fi oare?
Ecoul: "oare,oare,re"
-Poate e-n padure?
Ecoul: "in padure, padure,re"
-Da poate e-n fintina?
Ecoul: "Nu, nu....e-n padure,padure,re" -
#6 IonelaColesnic 09 September 2013 | 16:23 Erau doi ciobani moldoveni si stateau sprijiniti in bite.
Deodata unul din ei ia bita si il loveste zdravan pe celalalt in fata. Ala se ridica plin de singe si ia pozitia initiala fara sa zica nimic. Peste un timp il intreaba: "ba, tu cind ai dat adineauri, ai dat serios sau in gluma?"
Ala raspunde: "pai ,in serios"
"Asa, ba. Sa nu faci tu glume din astea cu mine!" -
#7 criza 09 September 2013 | 14:16 - Tata poti sa scrii pe intuneric?
- Hai sa incercam!!
- Bine tata,am stins lumina,acum semneaza carnetul de note. -
#8 LYKKKA12345 09 August 2013 | 17:49 Directorul catre adjunct:
- Esti venit abia de un an si ai reusit sa parcurgi toate treptele ierarhice de la simplu muncitor, pana mi-ai devenit adjunct. Felicitari!
- Multumesc tata! -
#9 zeugen 09 May 2013 | 16:48 Un om a decedat şi a nimerit în iad. Dracii au decis să-i facă o mică excursie. Ajung la un cazan enorm cu capac şi omul întreabă: „Ce e în interior”. „Acolo sînt nişte evrei. Am fost nevoiţi să le punem un capac căci ei tot timpul găsesc posibilitate să ajungă sus şi, cum ajunge unul acolo, imediat îi scoate pe toţi ceilalţi”, îi răspunseră dracii. Merg mai departe şi ajung la un cazan fără capac. „Dar aici ce este?”. Dracii i-au răspuns: „Aici sînt moldovenii. Nici nu trebuie măcar să le punem capac, căci la ei cum ajunge unul mai sus, ceilalţi imediat îl trag de picioare în jos” -
#10 sync 09 February 2013 | 12:53 Un moldovean pieton in Cluj se plimba impreuna cu un prieten, cind trece o masina si-l stropeste de sus pina jos. Bineinteles, masina demareaza in tromba.
Moldoveanul, suparat foc: D-apai la noi nu se-ntimpla asa ceva. Daca te stropeste o masina pe strada, apai soferul se da jos, isi cere scuze, te invita la el acasa, iti usuca hainele, iti da ceva de baut...
Clujeanul: Ti s-a intimplat tie asa ceva ?
Moldoveanul: Mie nu, neveste-mi.