Vozneseni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vozneseni, Troiţa și Troian. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 70 de km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 705 oameni. Satul Vozneseni a fost menționat documentar în anul 1893.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Dicţionarul rus - moldo/român
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#201 liuda 31 July 2011 | 21:28 Ce ma deranjeaza pe mine mai tare? Toate astea: rezolvarea acestei probleme din punct de vedere stiintific o pot face corect doar oamenii de stiinta din Moldova, iar majoritatea lor considera graiul moldovenesc parte a limbii romane; limba pe care o vorbeste copilul meu este limba mamei lui, iar mama lui o numeste limba romana; iar de imaginea noastra in ochii altor tari nici nu mai stiu citi ani ne-ar trebui ca sa o indreptam. -
#202 nicoara 31 July 2011 | 19:36 liuda: Hai sa nu ne mai prostim in fata lumii intregi.
Totus, ce te deranjaza pe tine mai tare:rezolvarea acestei probleme din punct de vedere stiintific, limba pe care o va vorbi copilul tau, sau imaginea noastra in ochii altor tari?
Raspunsul are inportanta fiindca fiecare varianta are modul sau de rezolvare
-
#203 SPQR 30 July 2011 | 21:37 #80 Doamne ajuta, in sfarsit cineva gandeste normal pe site-ul asta.
-
#204 liuda 30 July 2011 | 19:27 Read more -
#205 Chinezu 06 September 2011 | 10:01 Read more -
#206 admin 06 April 2011 | 10:18 În atenția utilizatorilor!!!
Site-ul www.moldovenii.md nu susține și nu promoveaza niciun partid politic.
Campania de promovare a site-ului www.moldovenii.md nu face parte din campania de publicitate a căruiva partid politic.Administrația site-ului NU va accepta publicarea mesajelor și comentariilor cu caracter electoral !!!
-
#207 ioanic 06 March 2011 | 17:39 Вывеска перед выборами -" ВСЕ УШЛИ НА ФРОНТ!" -
#208 CalinRomania 06 February 2011 | 17:42 Read more -
#209 tinka 06 February 2011 | 17:11 CalinRomania:#70 -sa inteleg ca noi ne-am pierdut identitatea?
-
#210 Gebeleizis 06 January 2011 | 22:23 RUSINE !!!
ŞOCANT! Nu acceptăm intimidarea tinerilor moldoveni din România! -
#211 Gebeleizis 06 January 2011 | 22:22 Vai si amar de capul asa numitei societati civile din Romania, tara UE, daca ataca niste copii care sunt vinoveti de faptul ca tin la tara lor - Moldova.
-
#212 ioanic 06 January 2011 | 10:49 "Asa cum si am presupus...Moldoveni nu mai sunt..."(#1 Ай маре дрептате, Бурлаку. Акум мэ конвинг ши еу кэ пе ачест сайт молдовень ну сунт. Ла че бун сэ дискуць ку ниште персоане дин цара вечинэ, каре ну ау идее де че а фост тимп де 200 де ань аич ла ной, прин кыте ам трекут ши кыте обстаколе май авем ынкэ де трекут пе ачест мултпэтимит пэмынт динтре Прут ши Нистру? Ничодатэ н-ау сэ не ынцелягэ пе деплин ши н-ау сэ не крядэ. Кум зичя ун мош Георге "Тоатэ лумя-й пентру сине, нумай еу сынт пентру мине". -
#213 ioanic 06 January 2011 | 7:01 Рог сэ фиу ынцелес корект - ну сунт пентру ревениря ла алфабетул кирилик, дар ын ситуация де акум кынд "оаспець непофтиць" контаминяза, ымплу ку "гуной" ши аступэ ачест сайт ал молдовенилор ши пентру молдовень - ну вэд о алтэ солуцие декыт а скрие ку кирилицэ ши ын ачест фел а не дезбэйера де чей пе каре ну-й доаре де лок де ной ши де цара ноастрэ. Акум ыл ынцелег пе Александру чел Бун, каре а скимбат ла куртя са алфабетул латин пе чел славон, стопынд инвазия католичизмулуй. -
#214 CalinRomania 06 January 2011 | 2:35 Buna intrebare ,draga tinka.....m-ai facut sa ma gandesc un pic.......vezi tu-cazul tau este unul fortat.Practic tu cunosti bine engleza-dar esti casatorita si copilul nascut in.... Republica Moldova....dar nu stie decat engleza.....Da ! Vezi tu -copilul tau cred ca s-ar considera el insusi asa cum a fost educat sa se considere.Mergand pe ideea ca doar tu il poti influenta......(ceea ce nu este adevarat)....ai putea sa-i spui si ca este....martian !Iar el va creste cu ideea gresita ca este ...martian !Si ca vorbeste limba...martienilor.Pe de alta parte copilul tau daca ii dai o anumita educatie ar incepe un proces de "americanizare".Pe care el l-ar putea apoi continua cu copii sai.Care vor putea deveni tot mai "americani ".De fapt aceasta este "esenta" obligativitatii invatarii unei limbi straine cand teritoriul se afla sub acea dominatie straine. Pierderea identitatii.
-
#215 tinka 31 May 2011 | 11:06 CalinRomania: daca eu as merge inAmerica si as sta multi ani acolo, deja m-as deprinde cu limba engleza, as veni in Moldova dupa ceva ani si as avea un copil si as comunica cu el tot in ingleza, numai in engleza, atunci cum s-ar considera copilul meu, roman, moldovean, sau american?
-
#216 CalinRomania 30 May 2011 | 20:12 Read more -
#217 tinka 30 May 2011 | 17:06 Eu as zica ca si cu rusii avem ceva comun, religia de exemplu dar nu zice ca suntem si rusi si moldoveni...
-
#218 CalinRomania 30 May 2011 | 13:48 Draga tinka, raspunsul este mult mai simplu poate decat te astepti. Sunteti si una si alta. Moldovenii sunt moldoveni asa cum eu sunt ardelean-ardelenii sunt ardeleni,muntenii sunt munteni,oltenii sunt olteni.Dar tot ceea ce ne leaga pe noi toti acestia-limba comuna,religia majoritar ortodoxa,istoria comuna,radacinile geto-dace este termenul de roman.Deci tu esti o romanca moldoveanca asa cum eu sunt un roman ardelean. Un rus din Moscova este rus si e din Moscova,asa cum un rus din Vladivostok este tot rus si este din Vladivostok. Faptul ca avem cetatenii diferite romana respectiv moldoveneasca nu inseamna nimic in acest sens.Romanii moldoveni din Basarabia istorica sau din Bucovina de Nord nu sunt tot romani-moldoveni ? Cu toate ca sunt cetateni ucrainieni si au pasaport ucrainian.Asta datorita vicisitudinilor istoriei.
-
#219 tinka 30 May 2011 | 11:10 Eu cred ca noi nu putem sa ne alegem locul unde sa ne nastere doar pe parcurs putem sa ne schimbam cetatenia, oricum radacinile ne ramin, si daca sa fim sinceri noi singuri nu stim de unde provenim de la maimuta sau de la Dumnezeu, dar inca sa mai stim suntem moldoveni sau romani...
-
#220 ioanic 27 May 2011 | 8:23 Read more