Ivăneşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 145 de oameni. Satul Ivănești a fost atestat documentar în anul 1900.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Сîştigă o excursie cu degustare pentru 2 persoane la Cricova / Выиграй экскурсию на 2 персоны с дегустацией в Криково
Concurs: „Descoperă Moldova” Stimaţi vizitatori ai site-ului moldovenii.md. Vă propunem un concurs distractiv. Trimiteţi-ne bancuri pe teme, care vizează cultura, comportamentul, abilităţile moldovenilor sub aspectele sale pozitive. Cele mai haioase şi ingenioase bancuri vor fi apreciate de noi şi vor fi plasate pe pagina nouă a site-ului. Cel mai bun banc va fi premiat cu o excursie în oraşul subteran Cricova pentru două persoane. Pentru mai multe detalii, contactaţi-ne la tel.: 022 225-411, 078-844-114 Va mulţumim.
Конкурс «Откройте Молдову» Уважаемые посетители сайта moldovenii.md. Мы предлагаем вам увлекательный конкурс. Отправьте нам анекдоты на темы, касающиеся культуры, поведения, навыков молдаван с положительной стороны. Самые смешные и умные анекдоты будут оценены нами и размещены на новой странице сайта. Приз за самый лучший анекдот ‒ экскурсия на двоих в подвалы Крикова. Ждем ваши анекдоты, начиная с сегодняшнего дня, 28 января, и до 15 февраля 2013. За дополнительной информацией обращайтесь по телефонам: 022 225-411, 078-844-114 Спасибо. |
|
-
#1 admin 18 February 2013 | 14:05 Cîștigătorul concursului este: dragoon2012!!! Felicitari -
#2 IonelaColesnic 16 February 2013 | 18:47 Cum trec moldovenii strada?
Se uita la semafor si daca e verde merg,iar daca e rosu alearga! -
#3 dragoon2012 14 February 2013 | 10:50 Doi moldoveni: -Mai ioane cum te aperi tu inpotriva Sida.-Cu prezervativul ,il port tot timpul.-Si nul dai jos nici o data.-Ba da cind ma duc la toaleta si cind fac sex! -
#4 ivezdehod 13 February 2013 | 20:04 Сказал царь американцу, французу и молдавану, что сколько они на лошади проскачут по земле - вся та земля их. Ну, скачет американец час, два, оглядывается назад - ”Эх, да этого же и мне, и моим потомкам на всю жизнь хватит!”
Поскакал француз...час, два, три, четыре - потрогал лошадь, ”Ан нет, лошадь устала, и земли мне этой хватит”.
Скачет молдаван. Час, два, три... сутки, вторые пошли, загнал лошадь обессиленный уже падает, но встает и бежит-бежит-бежит, силы покидают его и он падает на землю, снимает в головы кушму и кидает ее вперед, с криком ”Iaca asta va fi pentru popușoi!”
Не зря говорят, что молдаване хозяйственные :)
-
#5 dragoon2012 02 December 2013 | 10:39 Merge moldoveanul si rusul prin pustiu la un moment dat gasete o lampa fermecata,care indeplineste dorintele.se uita unul la altul si incepe sasi puna dorinte,incepe moldoveanul: -Eu vreau niste brinza,ciapa,pine,slanina.......Vine si rindul rusului:-Eu vreau o geanta cu bani.lampa li indeplini dorintele.Mergind ei prin pustiu moldoveanului i se facu foame se aseja si minca,rusului i se facu foame si lui.Se duce la moldovan si il intreba:-Ma moldovane chit e kilogramul de brinza.-un milion.-Oooho da ce asa scump.-auzi daca nuti place pretul,mai cauta prin piata poate gasesti ceva mai eftin. -
#6 dragoon2012 02 December 2013 | 10:27 Un moldovean intra intro frizerie,si frizerul il intreaba : -doriti sa va tundem sau sa va berbirim.-Cit costa fiecare.-tunsul este 35 de lei si barbieritul 25.-Atunci e clar barbieritima pe cap... -
#7 dragoon2012 02 December 2013 | 10:17 Diviza Moldovanului: Viatai scurta.daca tot nu putem sa o lungim ,hai sa o facem lata. -
#8 dragoon2012 02 December 2013 | 10:11 - De ce fug moldoveni dupa salvare. -Ca sa pupe crucea.. -
#9 sus 02 October 2013 | 12:30 Eu cred ca patarnia e veche cu-o barba lunga si o stiu toti,dar daca sa rid de noi,ar trebui sa ne ridem si noi de noi pina se ridica mintea la cap sa intelegem ca a fi bun, nu inseamna a fi prost de bun.
Doi moldoveni prin gradina zoologica.
Trecind pe linga urs, - o-o-o aista-i urs,
pe linga leu - o-o-o aista-i leu,
pe linga strut - o-o-o aista-i strut,
pe linga camila - o-o-o asta-i canila,
pe linga in cimpanzeu - u-u-u fa Licica,asta si esti tu?
Morala este ca nu aratam noi atit de prost si totus sintem vinoveti ca lasam asemenea impresie.
-
#10 goreaci 02 October 2013 | 11:42 Zboara intr-un Airbus J. Bush, J. Chirac si V. Voronin. Se eau la intrecere cine isi recunoaste tara din zbor. Bush: eu imi recunosc tara scotind miina afara din avion dupa statuia Libertatii. Chirac: eu recunosc tara dupa turnul Eiffel. Voronin zaboveste putin si spune: eu o recunosc fara sa dovedesc sa scot miina afara. Bush cu Chirac se ride de el: voi mai inalt de buruianul nu aveti nimic in tara. Voronin inervat scoate miina afara si in 5 secunde: Moldova!!!! Cei doi ramin uimiti: cum asta?!!! Voronin zimbind: me-au furat ceasul:))
-
#11 goreaci 02 October 2013 | 11:33 Un trib de băştinaşi prinde un grup de turişti format din un american, un englez şi un moldovean. Şeful tribului le comunică acestora:
- Cine îmi spune un cuvânt din limba engleză care nu-l ştiu, îi dau drumul acasă.
Americanul:
- Butterfly!
Şeful de trib:
- Băi, da' eu am făcut cursuri la Oxford, crezi că nu ştiu că înseamnă fluture? Hai la cârnaţi cu tine!
Englezul:
- Butterfly!
Şeful de trib:
- Bă şi tu eşti prost. Înseamnă fluture. Hai, la pasta de mici cu tine!
Moldoveanul:
- Butterfly-li!
Şeful de trib după îndelungi strofocări:
- Băi asta nu mai ştiu. Spune-mi ce înseamnă şi poţi pleca acasă!
- Fluturi-li! -
#12 goreaci 02 October 2013 | 11:30 Ajunge un chinez în Chișinău, cu niște afaceri. Nu cunoaște nici un cuvânt în română, dar îi era foame cumplit. Intră el într-o cantină cu gândul că, cineva o să comande ceva de mâncare, iar el auzind denumirea o să comande la fel. Așteaptă el un pic, intră un student și comandă un ceai. Chinezul se apropie și el:
- Țeai.
Ia el ceaiul, dar simte că foame nu a trecut deloc. Mai așteaptă un pic, iar intră un student situația se repetă.. Ceai … Țeai… Se hotărăște să mai aștepte. Vede că intră un domn mai în vârstă, se gândește chinezul că acesta o să mănânce și se apropie să audă mai bine comanda. Comandă omul macaroane cu brânză, și imediat și chinezul:
- Mațațoane ciu blință.
- Ce?
- Mațațoane ciu blință.
- Ceeeee?????
- Țiai. -
#13 dragoon2012 02 July 2013 | 20:11 Ce face un moldovean atunci cind nu are ce sa faca.
raspune:se dezbraca si isi pazeste hainele.
-
#14 dragoon2012 02 July 2013 | 20:05 De ce tin moldoveni tirnakopul linga televizor
Cind se strica un canal sapa altul.
-
#15 dragoon2012 02 July 2013 | 20:00 Ce zice un moldovean cind isi da ciorapi jos.
Offffff a mai trecut un an
-
#16 dragoon2012 02 July 2013 | 19:57 Un moldovean se plimba cu un prieten romin prin Cluj.Trece o masina si ii stropeste din cap pina in picioare,masina mergind mai departe.Moldoveanul suparat foc ii spune rominului .La nai nui asa.Daca te stropeste o masina pe strada,Api soferul se da jos.isi cere scuze,te invita la el acasa,iti usuca hainele,iti da ceva de baut......
La care rominul:Ti sa intimplat asa ceva
Moldoveanul:mie nu neveste mele.
-
#17 dragoon2012 02 July 2013 | 19:47 LA o lectie de istorie:
Ionica ai facut eseul
Da,sal spun????
Inceputul:Stefan cel Mare se suie pe cal
Sfirsitul:Stefan cel mare se da jos de pe cal
La care profesoara intreaba si cuprinsul???
baeatul :tig dig tig dic<<<<<<<
-
#18 dragoon2012 02 July 2013 | 19:43 La biserica preotul le zice la crestini repetati dupa mine,apara doamne de satana,apara doamne de satana,toti repeda da un mosnegel tacea preotul il intreaba da ce taci ce nu repeti din urma mea .La care mosnegelul raspunde ei da cine o sami faca deseara un bors. -
#19 IonelaColesnic 02 July 2013 | 19:06 Un moldovean se duce in America. Se urca intr-un taxi si, nestiind limba, zice:
-Mi-e frig (cu accent englez)
La care taxistul raspunde:
-Imbracate (cu acelasi accent englez) -
#20 victor 02 July 2013 | 10:53 La curtea lui Stefan-cel-Mare, vine un sfetnic:
- Mǎria ta, Mǎria mea e la tine?