Mihail Viorel

Viorel Mihail - prozator, publicist, traducător, membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova.

S-a născut la 1 iulie 1951 în comuna Costeşti, raionul Rîşcani Republica Moldova. După ce a absolvit şcoala medie din s. Proscureni, și-a făcut studiile la Facultatea de Jurnalistică a Universităţii de Stat din Chişinău (1974). Activitatea profesională și-a început-o în calitate de redactor, ca apoi să avanseze în carieră, activînd în calitate de: secretar de redacţie, redactor-şef adjunct şi redactor-şef, la diferite ziare şi reviste: "Tinerimea Moldovei", "Învăţămîntul public", "Tînărul leninist", "Moldova", "Literatura şi arta" , "Nistru" , "Glasul naţiunii", "Cuvîntul", "Sud-Est".

În 1992 a devenit redactor-şef al ziarului "Săptămîna". Ca prozator a publicat mai multe nuvele: "Bărbaţii la mijlocul verii", "Ştefan cel Mare", "Zgomotul", "Ion Vodă" etc., care au fost publicate în marea lor majoritate în revistele "Moldova" (1990-1991). A colaborat cu Studioul Cinematografic "Moldova-film" în calitate de traducător.

Filmografia:

"Al şaselea" (1982) text sincron,
"În ultima instanţă" (1983) text sincron.

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
1119 locuitori

Mîndreştii Noi este un sat din cadrul comunei Bilicenii Noi, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Sîngerei și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1119 oameni. Satul Mîndreștii Noi a fost înființat în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.