Mihail Viorel

Viorel Mihail - prozator, publicist, traducător, membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova.

S-a născut la 1 iulie 1951 în comuna Costeşti, raionul Rîşcani Republica Moldova. După ce a absolvit şcoala medie din s. Proscureni, și-a făcut studiile la Facultatea de Jurnalistică a Universităţii de Stat din Chişinău (1974). Activitatea profesională și-a început-o în calitate de redactor, ca apoi să avanseze în carieră, activînd în calitate de: secretar de redacţie, redactor-şef adjunct şi redactor-şef, la diferite ziare şi reviste: "Tinerimea Moldovei", "Învăţămîntul public", "Tînărul leninist", "Moldova", "Literatura şi arta" , "Nistru" , "Glasul naţiunii", "Cuvîntul", "Sud-Est".

În 1992 a devenit redactor-şef al ziarului "Săptămîna". Ca prozator a publicat mai multe nuvele: "Bărbaţii la mijlocul verii", "Ştefan cel Mare", "Zgomotul", "Ion Vodă" etc., care au fost publicate în marea lor majoritate în revistele "Moldova" (1990-1991). A colaborat cu Studioul Cinematografic "Moldova-film" în calitate de traducător.

Filmografia:

"Al şaselea" (1982) text sincron,
"În ultima instanţă" (1983) text sincron.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1657
Populația:
658 locuitori

Condrița este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Condrița este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 658 de oameni. Satul Condrița a fost menționat documentar în anul 1657 cu denumirea Condrești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.