Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 martie 2024, 14:00 Stilurile dansului moldovenesc views 788
Filmul
11 martie 2024, 14:00 Stilurile dansului moldovenesc views 788

Filmul "Varvara" va fi proiectat în mai multe raioane

Din 29 martie, filmul "Varvara" va fi proiectat la Palatul de Cultură din orașul Ungheni, apoi urmează OrheiAnenii NoiȘtefan VodăRezinaDrochiaCriuleni și alte raioane.

După caravana filmului în cele 6 orașe din țară, în 2023, producătorii filmului au decis să prezinte lungmetrajul și în alte localități. Pe parcurs vor fi adăugate zile și locații noi de proiecție.

Filmul „Varvara” este povestea unui eșec, eșecul încercării unui om de a trăi onest, după chemarea inimii și conștiinței, într-o comunitate care nu se mai raportează demult la asemenea rigori, în care nimic nu mai este așa cum pare, notează Noi.md cu referire la provincial.md.

Filmările au avut loc în perioada 2021-2022, iar din distribuția filmului fac parte peste 30 de actori, inclusiv șase de pe malul stîng al Nistrului. Și echipa de producție a inclus profesioniști de pe ambele maluri.

Lungmetrajul „Varvara” este produs de Sergiu Cumatrenco și regizat de Anatol Durbală.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

film , Cinematografie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
142 locuitori

Ştefăneşti este un sat din cadrul comunei Tănătarii Noi, raionul Căuşeni. Satul are o suprafaţă de circa 0.50 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.24 km. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Căușeni și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 142 de oameni. Satul Ştefăneşti a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.