Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 octombrie 2023, 14:00 Stilurile dansului moldovenesc views 1444
Nouă pretendenți la funcția de primar de Ungheni
02 octombrie 2023, 14:00 Stilurile dansului moldovenesc views 1444

Nouă pretendenți la funcția de primar de Ungheni

Opt partide care și-au înaintat candidați și un candidat independent au depus actele la Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Ungheni în prima zi de la lansarea perioadei de depunere a dosarelor.

Contactată de IPN, președintele CECEM Ungheni, Viorica Țăranu, a declarat că Vitalie Vrabie și-a manifestat intenția de a candida independent la funcția de primar de Ungheni și a solicitat liste de subscripție pentru colectarea semnăturilor de la susținători, transmite IPN.

În cazul candidaților înaintați de partide prezentarea semnăturilor nu este necesară. Eduard Balan, candidatul Comitetului pentru Unitate și Bunăstare (CUB), a fost înscris preliminar cu numărul 1 în buletinul de vot în urma tragerii la soți, fiind urmat de Dionisie Ternovschi, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Pe a treia poziție este Ghenadi Mitriuc, candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM), urmat de Gheorghe Petic, candidatul Platformei DA, și Nicolae Gaiduc, candidatul Partidului Comuniștilor (PCRM). Poziția a șasea îi revine lui Vasile Lupu, candidatul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), urmat de Ion Tîrsu, candidatul Partidului Social Democrat European (PSDE), iar a opta în buletinul de vot este Lidia Sanduleac, candidata Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

Dosarele pot fi depuse pînă pe 6 octombrie inclusiv. Organul electoral are la dispoziție 7 zile, de la data primii actelor pentru înregistrare, să examineze dosarele și să decidă asupra efectuării sau refuzului înregistrării candidaților desemnați în alegeri.

Campania electorală va începe pentru toți concurenții înregistrați pe 6 octombrie 2023.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

primar , Ungheni , candidați , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
38 locuitori

Balinţii Noi este un sat din cadrul comunei Iarova, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Soroca și la 186 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 38 de locuitori. Satul Balinții Noi a fost menționat documentar în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.