Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 noiembrie 2013, 11:10 views 7562
04 noiembrie 2013, 11:10 views 7562

Festivalul Vinului la Comrat


Foto: trm.md

Producătorii de vinuri din Găgăuzia şi-au prezentat producţia la Festivalul Vinului „Gagauz şarabin yortusu", care s-a desfăşurat la 3 noiembrie, la Comrat. Vizitatorii care au venit în piaţa centrală a capitalei autonomiei au gustat din vinurile, dar şi din bucătăria naţională a etniilor care locuiesc în autonomia găgăuză, transmite trm.md.

Programul festivalului a inclus numirea celor mai buni vinificatori, în 16 categorii, de asemenea, înmînarea premiului „Cel mai bun viticultor al Găgăuziei între gospodării". A fost înmînat premiul mare „Pentru merite deosebite în domeniul viticulturii şi vinificaţiei". Seara, pentru participanţi şi spectatori a fost susţinut un concert.

Festivalul Vinului se desfăşoară în autonomia găgăuză pe parcursul ultimilor 12 ani. În 2007 Executivul Găgăuziei a conferit sărbătorii statut oficial. Potrivit deciziei din 18 octombrie 2007, Festivalul Vinului este sărbătorit anual, în prima duminică a lunii noiembrie.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Comrat , vin , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
340 locuitori

Gordineştii Noi este un sat din cadrul oraşului Edineţ, raionul Edineţ. Satul Gordineştii Noi se află la 5 km de oraşul Edineţ, la 13 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, 207 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 340 locuitori. Satul Gordineştii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.