Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 octombrie 2015, 14:25 Cetatea Neamț views 7999
Prima casă de ambalare a strugurilor a fost lansată la Costeşti
31 octombrie 2015, 14:25 Cetatea Neamț views 7999

Prima casă de ambalare a strugurilor a fost lansată la Costeşti

A fost dată în exploatare prima casă de procesare şi ambalare a strugurilor din Republica Moldova. Aceasta se află în satul Costeşti, raionul Ialoveni. A fost construită în cadrul proiectului de dezvoltare regională „Grup de producători şi Casă de ambalare pentru servicii moderne de marketing la export", transmite IPN.

Învestiția totală a fost de 26 975,89 mii lei, din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională fiind şi contribuția asociației de producători de struguri din regiune.

Lucrările de construcție au început în primăvara anului 2014. Casa de ambalare are suprafaţa de 2880 m2 şi dispune de un frigider de 6000 tone. În scurt timp vor fi instalate toate utilajele de sortare a strugurilor și va fi inițiată procedura de testare a depozitelor frigorifice.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

tehnologie , struguri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
230 locuitori

Cotovca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Cotovca alcătuia 230 de oameni în anul 2001. Satul Cotovca a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.