Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 februarie 2015, 15:07 views 9942
La Ceadîr-Lunga un copil a decedat din cauza gripei
12 februarie 2015, 15:07 views 9942

La Ceadîr-Lunga un copil a decedat din cauza gripei

Un copil de 11 ani a murit din cauza unei infecţii respiratorii virale acute, a anunţat astăzi Centrul Naţional de Sănătate Publică, informează MOLDPRES.

Petru Scoferţă, cercetător ştiinţific coordonator la centrul amintit a precizat pentru agenţie că fetiţa, originară din satul Valea Perjei, raionul Taraclia, se trata la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga. Copilul avea şi intoxicaţie.

Sursa citată nu a exclus faptul că decesul a avut loc din cauza complicaţiilor provocate de gripă. "De la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga nu s-au adus materiale pentru a fi făcute teste de laborator şi a vedea dacă copilul a avut sau nu gripă. Părinţii fetiţei nu au gripă, dar alte două persoane care s-au aflat în contact cu minora sînt bolnave de gripă de tip B, conform testelor de laborator", a menţionat Petru Scoferţă.

În total de la începutul sezonului rece în ţară s-au înregistrat 30 de cazuri de gripă clinică sezonieră. 19 cazuri noi au fost înregistrate pe parcursul ultimei săptămîni, cu 13 mai multe comparativ cu săptămîna precedentă. O femeie de 45 de ani din Chişinău a murit marţi din cauza complicaţiilor, provocate de virusul gripal A H1N1.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

copii , sanatate , gripa , virus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
340 locuitori

Gordineştii Noi este un sat din cadrul oraşului Edineţ, raionul Edineţ. Satul Gordineştii Noi se află la 5 km de oraşul Edineţ, la 13 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, 207 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 340 locuitori. Satul Gordineştii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.