Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 aprilie 2022, 11:15 Muzica din filme views 1926
În Găgăuzia a avut loc un marș auto de proporții
Foto: facebook.com/profile.php?id=100006694997722
18 aprilie 2022, 11:15 Muzica din filme views 1926

În Găgăuzia a avut loc un marș auto de proporții

Un marș auto cu participarea a circa 100 de mașini a fost reacția unui număr mare de cetățeni la eforturile Partidului Acțiune și Solidaritate de a interzice prin lege folosirea Panglicii Sf. Gheorghe pe teritoriul Republicii Moldova.

Deputați ai Parlamentului Moldovei, deputați ai Adunării Populare a Găgăuziei, activiști civici și oameni de bună credință, adevărați patrioți ai țării lor, au mers cu zeci de mașini prin capitala autonomiei către o stelă memorială de la marginea raionului Comrat, relatează moldovenii.md.

Pe mașini au fost fixate steaguri de stat ale Moldovei și Rusiei, steagul autonomiei găgăuze, o copie a Steagului Victoriei și un steag în culoarea panglicii Sf. Gheorghe, scrie Gagauznewsmd.

„Să înțeleagă majoritatea parlamentară și doamna Președinte, grație acestui marș auto, care a fost doar începutul unei serii de acțiuni în masă, că trebuie să țină seama de părerea poporului!”, a subliniat deputatul din partea PSRM Alexandru Suhodolski care a participat la acțiune.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1956
Populația:
1841 locuitori

Ghindeşti este un oraş în raionul Floreşti, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a țării, oraşul Ghindeşti este situat la o distanţă de 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituie 1841 locuitori. Orașul Ghindești a fost înființat în anul 1956 pe lîngă fabrica de zahăr din localitate.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.