Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 mai 2016, 12:15 views 7255
Victorie la alegeri pentru PD și PSRM în două localități
16 mai 2016, 12:15 views 7255

Victorie la alegeri pentru PD și PSRM în două localități

Duminică au avut loc alegeri locale noi ale primarilor în comuna Ochiul Roș, raionul Anenii Noi, şi comuna Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti.

Rezultatele preliminare ale scrutinului din Ochiul Roș arată că în funcția de primar a fost aleasă candidata PSRM, Maria Ostapenco, care acumulat 124 de voturi – 65%. Pe poziția a doua s-a clasat Inga Greițer, din partea PD.

În comuna Sărata-Galbenă, bătălia a fost mai strînsă, candidații PD și PL acumulînd aproximativ același număr de voturi. Astfel, candidatul din partea democraților – Mihail Lozovoi – a acumulat 996 de voturi, iar cel din partea liberalilor – 918. Cei doi se vor confrunta în turul doi de scrutin.

După prezentarea tuturor materialelor electorale la sediul Comisie Electorale Centrale, CEC va face publice rezultatele finale ale alegerilor locale noi.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

alegeri , localitati , PSRM , PDM

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
1725 locuitori

Calaraşovca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Berezovca şi Calaraşovca. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1725 de locuitori. Satul Calaraşovca este situat la o distanţă de 30 km de oraşul Ocniţa şi la 210 km de Chișinău. Satul  Calaraşovca a fost întemeiat în anul 1622.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.