|
Președinta Diasporei
Maia Sandu a rămas președintă. Pentru prima dată în istoria Moldovei independente, șeful statului a fost determinat de voturile cetățenilor care locuiesc în afara țării. Rețeaua îl numește deja pe Alexandr Stoianoglo „președintele Moldovei” (în țară a învins cu un scor de 51,19% față de 48,81%), iar pe Maia Sandu - „președinta diasporei”.
„Să pierzi în Moldova referendumul pentru schimbarea Constituției și să schimbi Constituția. Să pierzi în Moldova alegerile prezidențiale și să devii președintă. Moldova este o țară a minunilor”, a scris jurnalistul Dmitrii Ciubașenco.
În România vecină a fost ceva asemănător. La alegerile prezidențiale din a.2009, candidatul Partidului Social Democrat Mircea Geoană, pentru care au votat majoritatea alegătorilor din România, își sărbătorea deja victoria. Dar datorită voturilor diasporei române (inclusiv a moldovenilor deținătorilor de pașapoarte românești), președintele în exercițiu de atunci, Traian Băsescu, a smuls literalmente trofeul - fotoliul de președinte - de la adversarul său, depășindu-l cu o marjă minimă de 0,6%. Adevărat, peste ani s-a dovedit că prin falsificări de proporții.
Acum în Moldova viitorul țării este determinat nu de cei, care au rămas să trăiască și să muncească în patria lor, da de cei care au părăsit-o, iar cei mai mulți dintre ei nu își leagă viața de Republica Moldova.
Continuarea articolului citiți pe noi.md.
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1587
- Populația:
- 4661 locuitori
Susleni este un sat şi comună din raionul Orhei. Susleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4661 de oameni. Satul Susleni a fost menționat documentar în anul 1587.
Comentarii
(0)