|
Zece întrebări despre subiecte principale. Dezbatere preelectorală între Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo
Candidații la președinția Republicii Moldova, fostul procuror general Alexandr Stoianoglo și actuala președintă Maia Sandu, au participat la dezbateri electorale în ajunul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.
Vă propunem descifrarea completă a dezbaterilor:
Maia Sandu: Mi-aș dori ca azi, aici, pe această scenă să fie un candidat cu care să dezbat serior problemele și soluțiile pentru Moldova. Din păcate, pe această scenă avem un cal troian, un om prin care alții vor să conducă țara. Eu sînt sigură că nici un moldovean nu vrea să fie condus de cei care stau în spatele acestui om. Nici un moldovean nu vrea să fie condus de cei care au furat statul și cetățenii, de cei cu care noi am luptat și am reușit să îi alungăm de la putere. Acum, ei au reușit să găsească o fațadă după care se ascund ca să revină la putere și să controleze din nou resursele statului. Dar și acești oameni sînt folosiți, setea lor de bani, setea lor de răzbunare este folosită de forțe, de interese regionale și mai mari. Banii alocați în această campanie nu sînt ai lui Șor, ai lui Platon, ai lui Dodon, dar sînt bani veniți din altă parte, bani trimiși în țara noastră pentru a destabiliza țara, pentru a aduce dezbinare și conflict aici, acasă. Noi știm cine se ascunde în acest cal troian, știm că se ascunde Platon, Șor, Dodon, dar nu știm cine sînt ceilalți. Această dezbatere nu este despre mine și Alexandr Stoianoglo, această dezbatere este despre două alternative diferite de dezvoltare pentru țara noastră. Este alegere între dezvoltare și stagnare, alegere între deschidere și izolare, este alegere între stabilitate și destabilizare. Alegerea este importantă pentru viitorul nostru, ce țară ne dorim, cine vrem să ia decizii importante pentru țara noastră, aceste lucruri trebuie să le clarificăm la această dezbatere.
Alexandr Stoianoglo: Stimați concetățeni, cred că platforma mea electorală e deja bine cunoscută de alegători: oprirea exodului populație, implementarea programului revenirea demnă, modernizarea europeană a Moldovei în economie, în infrastructură, în educație și sănătate, garantarea drepturilor cetățenești, transformarea Moldovei într-un furnizor activ de pace și securitate în regiune. E ceea ce voi face eu, dar astăzi trebuie să știți ce nu voi face eu. Ca persoană care a fost implicată în negocierilor privind liberalizarea regimului de viză cu UE, pentru cetățenii noștri garantez că hotarele vor rămîne deschise, ca om al legii și doar al legii promit că Moldova nu va exista represiuni împotriva oponenților, monopol politic de partid și nici uzurparea justiției prin tot felul de consilii și comisii excepționale. În încheiere, ca susținător ferm al integrării UE, îi propun doamnei Sandu să semnăm în zilele următoare o declarație comună privind garantarea cursului de integrare europeană a Republicii Moldova. Indiferent de cine va cîștiga, acest parcurs dificil al modernizării, al libertăților, al dreptății trebuie să continue.
Continuarea articolului citiți pe noi.md.
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Au fost făcut publice detaliile operațiunii de evacuare a cetățenilor moldoveni din Liban
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
- A fost creată cea mai detaliată hartă în infraroșu a Căii Lactee
- Planeta a început să trăiască într-o altă dimensiune
- Această plantă face parte din rândul celor mai remarcabile ierburi tămăduitoare!
- Minunea arhitecturală a Indiei — vechiul puț Rani-ki-vav (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1927
- Populația:
- 618 locuitori
Crasnîi Vinogradari este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Afanasievca, Calinovca, Crasnîi Vinogradari, Lunga Nouă și Alexandrovca Nouă. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 54 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnîi Vinogradari alcătuia 618 oameni în anul 2011. Satul Crasnîi Vinogradari a fost întemeiat în anul 1927.
Comentarii
(0)