Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 aprilie 2022, 13:00 Muzica rock views 2940
Alertă în stînga Nistrului! Tiraspolul a instituit cod roșu de pericol terorist
Foto: novostipmr.com
26 aprilie 2022, 13:00 Muzica rock views 2940

Alertă în stînga Nistrului! Tiraspolul a instituit cod roșu de pericol terorist

Alertă în stînga Nistrului. Pretinsele autorități de la Tiraspol au instituit cod roșu de pericol terorist, după explozia de luni în sediul MGB-ului transnistrean și cele din Maiac, informează moldovenii.md cu referire la tv8.md.

Decizia a fost luată la ședința de marți, 26 aprilie, a Consiliului de Securitate din stînga Nistrului.

Membrii Consiliului de Securitate au stabilit un „nive critic” de securitate.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului de Securitate, se confirmă și un al treilea atac, asupra unei unități militare de la Parcani. Mai multe canale de Telegram au scris luni seară despre acest lucru, însă nu exista o confirmare oficială.

În seara de 25 aprilie, în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, așa zisul MGB, a avut loc o explozie. Nu se știe, deocamdată, sursa deflagrației. Presa din stînga Nistrului scrie că ar fi vorba de un atac cu lansatoare de grenade și că nu s-au înregistrat victime.

În scurt timp, staff-ul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) s-a întrunit în ședință de urgență.

Marți dimineață, 26 aprilie, MVD-ul de la Tiraspol a anunțat că au avut loc două explozii în Maiac, o localitate din raionul Grigoriopol. Ținta ar fi fost două antene de radiocomunicații.

Între timp, președinta R. Moldova, Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate. Membrii CSS se întrunesc la ora 13:00, iar ulterior vor fi făcute declarații pentru presă.

 

Sursa: tv8.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
8 locuitori

Ghizdita este loc.st.c.f. din comuna Fîntînița, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Drochia și la 175 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 8 oameni. Loc.st.c.f. Ghizdita a fost înființată la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.