Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 iulie 2012, 15:05 views 12122
05 iulie 2012, 15:05 views 12122

Continuă reconstrucţia cetăţii Bender

Cetatea Bender, în viitor, ar trebui să fie una dintre principalele atracții turistice din Transnistria.

Potrivit relatării agenției "Novii reghion", o asemenea opinie a expus liderul transnistrean, Evgheni Şevciuk. Potrivit lui, este necesar să se continue reconstrucţia cetăţii care trebui să devină accesibilă pentru toți doritorii de a o vizita.

Enoriaşii vor putea să viziteze biserica Alexandr Nevski, care se află pe teritoriul unităţii militare, nu doar la sfîrşit de săptămînă, dar și în timpul săptămînii.

Reconstrucţie cetăţii a început în 2008. După finalizarea reconstrucţiei cetatea va recăpăta aspectul său istoric inițial.

Cetatea Bender este un monument de arhitectură din secolul al XVI-lea,  situată pe malul drept al rîului Nistru, în oraşul Bender.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
854 locuitori

Cîietu este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cîietu și Dimitrova. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Cantemir și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 854 de oameni. Satul Cîietu a fost menționat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.