Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 martie 2024, 15:00 views 453
O nouă grupă-creşă a fost redeschisă la Botanica
07 martie 2024, 15:00 views 453

O nouă grupă-creşă a fost redeschisă la Botanica

Autoritățile municipale anunță că o nouă grupă-creşă a fost redeschisă după reparaţie capitală în cadrul Grădiniţei nr. 141, din sectorul Botanica.

Astfel, începînd cu luna mai, curent, în această grupă vor fi înmatriculaţi 24 de copii.

Realizarea Proiectului a fost posibilă datorită suportului Primăriei Municipiului Chișinău în parteneriat cu Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) şi ACTED Moldova, de a susține Programul Național de Servicii de Îngrijire a Copiilor cu vîrsta de pînă la 3 ani, cu scopul de a crește capacitatea de înscriere în instituţiile educaţionale a copiilor, inclusiv a copiilor refugiați.

După reparaţie capitală, aspectul grupei s-a schimbat radical. A fost reparată sala de grupă, dormitorul, vestiarul, blocul sanitar, cabinetul pentru logoped, scările. La fel au fost schimbate rețelele electrice, sistemei de încălzire, sistemul de canalizare, s-au tencuit şi vopsit pereții şi a fost schimbată tîmplăria.

Grupa a fost dotată cu mobilier: paturi în 3 nivele, dulapuri pentru vestiar, bucătărie, mese, scăunele pentru copii, jaluzele, dulapuri pentru materiale didactice etc. Au fost procurate jocuri pentru copii, utilaje tehnologice şi inventar moale.

„Mulţumesc din numele Primăriei Chişinău - UNHCR, pentru investiţia durabilă, pentru deschidre şi colaborare. Ţinînd cont de numărul în creştere al copiilor în municipiul Chişinău, inclusiv a copiilor refugiaţi din Ucraina (321 copii refugiaţi sînt încadraţi în grădiniţele din capitală, inclusiv 17 copii noi înscrişi în ultima săptămînă de februarie, 2024), avem datoria de a deschide noi spaţii în şcoli şi grădiniţe, de a repara cele existente şi a investi în crearea condiţiilor bune, sigure şi prietenoase copiilor”, a menținut Primarul General.

Amintim că, pentru reparaţia şi dotarea Grădiniţei nr. 141, din sectorul Botanica, din bugetul Primăriei Municipiului Chișinău, în ultimii ani au fost alocate următoarele surse financiare:

Anul 202I

  • reparații capitale pentru deschiderea a 2 grupe noi - 1,3 mil. de lei
  • dotarea grupelor noi deschise – 300 de mii de lei

Anul 2022

  • reparații capitale pentru deschiderea a 2 grupe noi – 1 mil. 350 de mii de lei
  • dotarea grupelor noi deschise – 300 de mii de lei
  • reparații capitale – 1 mil. 976 de mii de lei

Anul 2023

  • reparații capitale – 1 mil. 120 de mii de lei
  • examen medical angajaților – 4.700 de lei

IET nr. 141 a fost fondată în anul 1970 cu un număr total de 14 grupe, dintre care 12 funcționale. Instituţia este frecventată de 232 de copii, 20 de cadre didactice şi 22 de cadre nedidactice.

În ultimii ani, Primăria Chişinău a deschis noi blocuri de şcoli şi grădiniţe, peste 150 de grupe în instituţiile de educaţie timpurie şi a efectuat lucrări de eficientizare energetică a mai multor instituţii de învăţămînt din capitală.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

creşă , Botanica , grădiniţa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2066 locuitori

Codreanca este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Codreanca și Lupa-Recea. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Strășeni și la 43 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2066 de oameni. Satul Codreanca a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.