Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 noiembrie 2023, 13:00 views 699
Chișinău: Au fost finalizate lucrările de renovare a străzilor Tighina şi Alexandru cel Bun
18 noiembrie 2023, 13:00 views 699

Chișinău: Au fost finalizate lucrările de renovare a străzilor Tighina şi Alexandru cel Bun

Primăria Municipiului Chișinău informează că lucrările de reabilitare integrală a străzilor Tighina şi Alexandru cel Bun din zona centrală au fost finalizate de către antreprenor.

Astfel, urmează procedura de recepţionare a obiectivelor de către municipalitate.

Activitățile pe șantier au presupus lucrări de reconstrucţie a părţii carosabile şi a trotuarelor, amenajarea locurilor de parcare şi a acceselor, construcţia canalizării pluviale şi reabilitarea sistemului de iluminat public stradal, aplicarea marcajului rutier şi a indicatoarelor rutiere.

De asemenea, proiectul de reabilitare a străzii 31 August 1989 este la etapa de finalizare, cu excepţia tronsonului pavat cu dale de granit, între str. Mitropolit Bănulescu Bodoni - str. A. Puşkin, care va fi conservat.

E de menționat că, lucrările de reparație capitală a celor 3 străzi: Tighina, Alexandru cel Bun şi 31 August 1989, au fost realizate de Primăria Chișinău în cadrul Pachetului II al Proiectului „Reabilitarea străzilor centrale și modernizarea iluminatului public al centrului municipiului Chișinău”, cu sprijinul financiar al Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Băncii Europene de Investiții (BEI) și a Fondului Special de Energie Verde al BERD.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , restaurare , strada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
258 locuitori

Prodăneştii Vechi este un sat din cadrul comunei Ştefăneşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Florești și la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Prodăneştii Vechi a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.