Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 mai 2023, 11:00 views 1270
Complexul memorial „Eternitate” va ajunge în gestiunea municipalității
09 mai 2023, 11:00 views 1270

Complexul memorial „Eternitate” va ajunge în gestiunea municipalității

Complexul memorial „Eternitate" va ajunge în gestiunea municipalității. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion ceban, care a declarat că de numărate ori Guvernul a venit cu o asemenea solicitare către Primăria Capitalei.

„Guvernul a solicitat ca Complexul Eternitate să fie transmis în gestiunea Primăriei Chișinău, în repetate lucruri s-a întâmplat acest lucru. Noi am răspuns că ilegal nu se poate, dar deși ca procedură este complicat și de durată, rog colegii să pregătească tot ce este necesar. Dacă Guvernul nu poate să întrețină Complexul Eternitatea, să fie preluat de la 1 iunie de către Primăria Municipiului Chișinău, chiar dacă actele nu sunt în regulă, vom avea probleme cu Curtea de Conturi, probabil, dar nu putem să-l lăsăm, mai ales că se află pe teritoriul municipiului Chișinău", spune Ion Ceban.

Ion Ceban a rugat viceprimarul de ramură să pregătească toate materialele necesare, iar procesul să fie administrat din 1 iunie de către Municipiul Chișinău, dacă Ministerul Apărării și Guvernul au solicitat acest lucru.

„Documentele le vom face pe parcurs și vom pregătim și proiectul de decizie pentru Consiliul Municipal Chișinău. Eu nu știu care este motivul, dar tare rog să solicitați la fel ca focul veșnic să ardă și să nu fie deconectat, chiar dacă gazul este scump", a mai conchis Ceban.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

Memorial , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1302 locuitori

Dărcăuţi este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mălcăuţi, Dărcăuţi și Dărcăuţii Noi. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1302 oameni. Satul Darcăuți a fost menționat documentar în anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.