Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 decembrie 2022, 11:00 views 1069
Taxele pentru sectorul HoReCa în Chișinău revin la cota de 5%
04 decembrie 2022, 11:00 views 1069

Taxele pentru sectorul HoReCa în Chișinău revin la cota de 5%

În anul 2023 taxele pentru sectorul HoReCa în municipiul Chișinău vor reveni la cota din 2019, în mărime de 5%. Pe perioada pandemiei de COVID-19, cota taxei a fost menținută la valoarea de 3% din baza impozabilă pentru a susține agenții economici din domeniu, transmite IPN.

„Ținându-se cont de ameliorarea situației în sectorul HORECA după criza cauzată de pandemia COVID-19 şi majorarea volumului serviciilor acordate de prestatorii serviciilor de cazare în legătură cu situaţia creată în ţara vecină, pentru anul 2023 se propune restabilirea cotei taxei stabilite pentru anul 2019 în mărime de 5% din venitul din vânzări ale serviciilor de cazare", se arată în proiect taxelor locale pentru anul viitor.

Municipalitatea propune actualizarea cotelor pentru mai multe categorii de taxe. De exemplu, se propune o cotă de 370 de lei pentru fiecare unitate de transport la prestarea serviciilor de transport în regim de taxi pe teritoriul municipiului Chișinău. Cotele la taxa pentru salubrizare și taxa pentru câini se mențin conform cotelor aprobate pentru anul 2021.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

HoReCa , taxa , impozit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1909
Populația:
6700 locuitori

Ştefan Vodă este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ştefan Vodă. Amplasat în partea de sud-est a republicii, oraşul Ştefan Vodă este situat la o distanţă de 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6700 locuitori. Istoria localităţii începe cu anul 1909, odată cu întemeierea coloniei germane Kizil.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.