Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 septembrie 2022, 13:30 views 1255
Experții au oferit primele versiuni ale cauzei incendiului de la Piața Centrală
Foto: realitatea.md
07 septembrie 2022, 13:30 views 1255

Experții au oferit primele versiuni ale cauzei incendiului de la Piața Centrală

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat primele versiuni în cazul incendiului izbucnit pe teritoriul Pieței Centrale din capitală, pe 5 septembrie.

La fața locului pe parcursul a mai multor zile au lucrat specialiști din cadrul Laboratorului Experimental Antiincendiar care au înaintat trei ipoteze în producerea arderii.

În urma cercetării statice și dinamice a locului incendiului angajații IGSU au stabilit că focul ar fi putut porni din următoarele cauze: prima versiunea este scurtcircuit în rețeaua electrică, a doua ipoteză cercetată este legată de defecte ale echipamentului electric, iar a treia versiune înaintată spre cercetare este - imprudența în timpul fumatului.

Potrivit specialiștilor, arderea s-a produs într-o debara cu suprafața de 10 metri pătrați a depozitului afectat de incendiu. La examinarea statică a locului de ardere s-a stabilit că rețelele electrice au fost distruse în totalitate, fiind depistate porțiuni de conductori electrici.

Datorită intervenției operative a echipelor de pompieri și salvatori, incendiul nu a obținut răspîndire la celelalte construcții de pe teritoriul pieței fiind afectat doar suprafață de 230 metri pătrați a acoperișului depozitului, dar și o parte din bunurile materiale aflate în interior.

Cauza finală de producere a incendiului urmează a fi stabilită după finalizarea tuturor procedurilor de cercetare.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

incendiu , Piața Centrală , cauze

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1355 locuitori

Badicul Moldovenesc este un sat şi comună din raionul Cahul. Badicul Moldovenesc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cahul și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1355 de oameni. Satul Badicul Moldovenesc a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.