Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 iulie 2022, 10:45 views 1058
Protest în fața Guvernului împotriva reformei universităților
Foto: noi.md
07 iulie 2022, 10:45 views 1058

Protest în fața Guvernului împotriva reformei universităților

Mai multe persoane au ieșit la protest în față Guvernului, pentru a-și arată nemulțumirea față de reforma învățămîntului superior.

Reprezentanții mai multor Universități din țară au venit cu pancarte: „Stop distrugerii Educației și Cercetării”, „Nu trădați țară și neamul”, „Vrem transparență și certitudine în decizii”, „Nu absorbției”.

Asta, după ce la dată de 28 iunie, ministerul Educației a scris într-un comunicat că în țară noastră începe „modernizearea sistemului de învățămînt superior”. Mai exact, 4 universități din țară vor fi reorganizate, absorbind mai multe universități. Decizia este motivată în comunicat prin faptul că în Moldova “sînt prea puțini studenți și prea multe universități.”

Pe 1 iulie, ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a menționat într-o conferință de presă că în conformitate cu reforma instituțiilor superioare, din numărul total de 16 universități publice vor rămîne în continuare să activeze doar 11. Ministrul menționînd că reforma va permite concetrarea resursele în același loc, atît celor financiare cît și umane, oferind mai multe beneficii atît pentru studenți, cît și pentru cadrele didactice.

Anterior, foștii președinți Mircea Snegur, Petru Lucinschi și Nicolae Timofti au expediat o scrisoare deschisă Maiei Sandu în care și-au exprimat dezacordul față de reforma universitară. Demnitarii au solicitat menținerea, modernizarea și dezvoltarea Academiei de Administrare Publică în calitate de instituție independentă.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
4941 locuitori

Tîrnauca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Tîrnauca alcătuia 4941 de oameni în anul 2004. Satul Tîrnauca a fost menționat documentar în anul 1768.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.