Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 ianuarie 2022, 16:00 views 2172
Circa 100 tone de apă potabilă vor fi livrate de Bobotează lăcașelor sfinte din Chișinău
18 ianuarie 2022, 16:00 views 2172

Circa 100 tone de apă potabilă vor fi livrate de Bobotează lăcașelor sfinte din Chișinău

Ziua de 19 ianuarie marchează Botezul Domnului sau Boboteaza, moment care încheie sărbătorile de iarnă. Cu ocazia acestei sărbători, credincioșii primesc Agheazma Mare, care o pot consuma timp de opt zile consecutiv, transmite Noi.md cu referire la radiochisinau.md.

A devenit deja o tradiție, ca în ultimii zece ani, S. A. ,, Apă-Canal Chișinău” să livreze de Bobotează bisericilor din municipiul Chișinău peste 100 mii de litri de apă, care va fi pregătită pentru sfințire. Numită și Agheasmă Mare, aceasta va fi împărțită credincioșilor, care vor putea gusta din ea. Conform unui grafic stabilit, S.A. „Apă-Canal Chișinău” va livra gratuit de Bobotează circa 100 tone de apă potabilă la mai multe biserici din Chișinău.

Astfel, pe parcursul a două zile, pe 18-19 ianuarie curent, furnizorul de apă va livra circa 50 tone de apă parohiei ,,Sfinții Teodor și Teodora de la Sihla”, din strada Pușkin, și Parohiei cu hramul ,, Tuturor Sfinților romîni” din bd. Decebal, 93, care va fi depozitată într-un rezervor special amenajat, fiind ulterior sfințită și împărțită enoriașilor.

Între orele 9.00-17.00, cîte 12 tone de apă vor fi livrate comunității religioase ,, Sf. Dimitrie cel Nou” din str. Pietrarilor, 2, bisericii ,,Tuturor Sfinților proslăviți pe meleagurile Moldovei” din strada Dimo, 2, Parohiei ,,VoievodȘtefan cel Mare și Sfînt și Daniil Sihastru”, din strada Mihai Sadoveanu, 19, dar și Mănăstirii ,,Sf. Andrei din or. Durlești din str. N. Dimo, 100.

Autocisternele cu apă vor fi amplasate în curțile bisericilor, iar după sfințire, fiecare credincios va putea să ia cantitatea necesară de apă sfințită.

Păstrată bine închisă, Agheasma Mare rămîne curată și limpede timp de mai mulți ani. Este una dintre marele minuni, care se săvîrșesc an de an sub ochii noștri.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Boboteaza , apa , preot

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
565 locuitori

Natalievca este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ivanovca, Comarovca, Natalievca, Popovca, Ţapoc. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Fălești și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 565 de oameni. Satul Natalievca a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.