Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 ianuarie 2022, 14:00 views 2289
Care a fost cauza căderii a pilonilor de pe podul din sectorul Botanica din Chișinău
10 ianuarie 2022, 14:00 views 2289

Care a fost cauza căderii a pilonilor de pe podul din sectorul Botanica din Chișinău

Directorul Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie (DGTPCC), Vitalie Mihalache, a explicat care a fost cauza căderii pilonilor de pe podul din sectorul Botanica. Potrivit acestuia, pilonii au fost „afectați" de materialele antiderapante care se foloseau pe parcursul anilor pe timp de iarnă.

„Pilonii de pe viaduct au fost instalați în anii ′80, ei au fost întreținuți, însă din cauza exploatării podurilor pe perioada de iarnă cu materiale antiderapant și cu alte substanțe agresive pentru metalul pe care au fost ridicați acești piloni, iar în metalul a erodat. Ieri am efectuat o expertiză vizuală, iar azi vom ieși pe teren cu specialiștii noștri pentru a evalua cum să amenajăm acești piloni pe pod. Starea tehnică a podului este una satisfăcătoare", a declarat acesta.

De asemenea, Mihalache a spus că în acest an toate podurile din Chișinău vor fi expuse unei expertize generale.

Vă amintim că, ieri, mai mulți piloni de electricitate au căzut pe viaduct în sectorul Botanica, după ce un troleibuz a agățat cu capul de troleu funia de oțel și a tras după sine doi piloni de susținere a rețelei de contact.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , troleibuz , accident

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
292 locuitori

Măgureanca este un sat din cadrul comunei Scumpia, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Fălești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 292 de locuitori. Satul Măgureanca a fost menționat documentar în anul 1856.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.