Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 octombrie 2021, 16:00 views 2094
Din 22 octombrie, toți locuitorii mun.Chişinău vor avea căldură în case
19 octombrie 2021, 16:00 views 2094

Din 22 octombrie, toți locuitorii mun.Chişinău vor avea căldură în case

Din 22 octombrie va fi dat startul sezonului termic 2021-2022 pentru toți consumatorii din municipiul Chişinău O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi, în condițiile în care pe parcursul a trei zile consecutiv, în intervalul orelor 18:00-06:00, valorile de temperatură înregistrate se mențin la limita de +10 grade.

Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul general al Chișinăului, Ion Ceban.

Pînă în prezent, toate cele 132 de grădiniţe din capitală au fost conectate la agentul termic livrat centralizat, transmite Noi.md cu referire la replicamedia.md.

Potrivit lui Ceban, cît privește instituţiile de educaţie timpurie din suburbii, din cele 27 de grădiniţe, 10 beneficiază deja de agent termic, iar restul urmează să fie conectate în perioada următoare.

Referitor, la instituțiile de învățămînt preuniversitar, din cele 107 edificii (școli, gimnazii, licee), 53 primesc agent termic livrat centralizat, iar restul instituțiilor urmează a fi conectate.

Măsura este aplicată la solicitarea managerilor școlari, în funcţie de temperaturile din interiorul fiecărei unități educaționale. Unii directori de școli, de regulă, solicită conectarea la agentul termic după revenirea copiilor din vacanța de toamnă, către data de 1 noiembrie.

Cu referire la instituțiile medicale municipale, precizez că sînt conectate la încălzirea centralizată 22 de instituții din totalul de 64.

De asemenea, este livrat agent termic centralizat în 167 de blocuri de locuințe din capitală, din totalul de 2710, la solicitarea gestionarilor fondului locativ.

Responsabil de conectarea la agentul termic este S.A. ,,Termoelectrica’’, de comun acord cu S.A. ,,Apă-Canal’’.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , incalzire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1644
Populația:
747 locuitori

Hîrjauca este un sat și comună în raionul Călărași. Din componenţa comunei fac parte patru localităţi: Leordoaia, Hîrjauca, Mîndra, Palanca. Satul Hîrjauca se află la o distanță de 25 km de orașul Călărași și la 71 km de Chișinău. Localitatea este situată într-o zonă colinară din inima Codrilor și este una din principalele stațiuni balneologice din Republica Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 747 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hîrjauca datează din anul 1644.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.