Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 octombrie 2021, 15:30 views 2605
Pe străzile capitalei vor circula 10 autobuze noi
05 octombrie 2021, 15:30 views 2605

Pe străzile capitalei vor circula 10 autobuze noi

Municipalitatea a lansat astăzi, 5 octombrie, alte 10 autobuze noi de model ISUZU din lotul celor 100 de unități achiziționate recent. Astfel, acestea vor circula prin suburbii. Ceremonia de lansare pe rută a avut loc la Chișinău, iar la eveniment a fost prezent și edilul Capitalei Ion Ceban.

„Aceste autobuze vom merge prin suburbii și se vor deplasa prin Sîngera, DurleștiDobrogea. Vom continua să suplinim parcul pentru ca cetățenii să aibă cu ce circula”, a declarat edilul Capitei Ion Ceban, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Potrivit responsabililor, unitățile au trecut toate verificările din punct de vedere tehnic, conform prevederilor legale și au fost înmatriculate, astfel că sînt gata pentru punerea în circulație.

Mai mult, numărul de pasageri pentru un autobuz este de 100. Toate unitățile sînt dotate cu aer condiționat, cu rampă pentru persoane cu dizabilități, iar costul per unitate este de aproximativ 132 de mii de euro.

Conform contractului, lotul întreg va fi livrat pînă la sfîrșitul anului 2021. Costul achiziției lotului de 100 de autobuze este de 12,5 milioane de euro, acestea avînd termen de garanție de 6,5 ani, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța acestora.

De menționat că, pînă la procurarea loturilor respective, Parcul Urban de Autobuze avea în balanța sa 125 unități de transport, doar 53 dintre acestea fiind în stare satisfăcătoare, iar 15 scoase din folosință.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , autobuz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
1719 locuitori

Bulăieşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Bulăieşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de oraşul Orhei şi la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1719 oameni. Satul Bulăiești a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.