Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 august 2021, 12:30 views 2535
Primul troleibuz articulat, cumpărat de la o companie din Italia, testat pe străzile Capitalei
13 august 2021, 12:30 views 2535

Primul troleibuz articulat, cumpărat de la o companie din Italia, testat pe străzile Capitalei

Primul troleibuz articulat, din cele două achiziţionate de la o companie din Italia, este testat pe străzile Capitalei. Acestea vor circula pe ruta nr. 22, strada Alba Iulia - bd. Dacia. Prețul troleibuzelor este de 50 000 de euro per unitate, preţul initial fiind de peste 700.000 euro.


Potrivit primarului Capitalei, Ion Ceban, ambele unități de transport au fost evaluate de un specialist autorizat din Republica Moldova. Astfel, expertiza a arătat că acestea sînt în stare tehnică nouă, moderne: cu podea coborîtă pe toată lungimea salonului; sistem de condiționare a aerului; caroserie cu protecție corozivă; iar consumul de energie electrică a unităţilor de transport noi este preponderent mai mic decît al troleibuzelor vechi care circulă actualmente pe străzile din Chişinău.

În ultimul an pe străzile Chişinăului au fost puse în circulație 60 de troleibuze.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , troleibuz , testare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1852
Populația:
4856 locuitori

Sturzovca este un sat şi comună din raionul Glodeni. Sturzovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Glodeni și la 157 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4856 de oameni. Satul Sturzovca a fost menționat documentar în 1852 cu numele Sturzești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.