Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 iunie 2021, 16:00 views 3574
În Chișinău a fost lansată o nouă rută de troleibuz
30 iunie 2021, 16:00 views 3574

În Chișinău a fost lansată o nouă rută de troleibuz

Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi a fost lansată o nouă line de troleibuz, nr. 38, str. „Alba Iulia -str. Burebista", cu o lungime de 34 km (tur-retur) care traversează strada Albișoara și face legătura între sectoarele Buiucani și Botanica. Pe rută vor circula 10 unități noi, de ultima generație, cu mers autonom, fabricate în Belarus și asamblate la Chișinău, cu un interval de circulație în orele de vîrf de 15 minute, transmite Telegraph.md

La evenimentul de deschidere a rutei 38 a participat Primarul general, Ion Ceban, șeful Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău", Dorin Ciornîi, consilieri municipali, reprezentanți ai mass media etc.

Edilul capitalei a menționat că deschiderea noii linii de troleibuz vine să asigure cu transport oamenii care locuiesc pe strada Albișoara și care au așteptat zeci de ani transport public.

„Acum s-a întîmplat ceea ce s-a solicitat de ani de zile, iar grație conlucrării dintre executiv cu Direcția Transport, cu RTEC și cu consilierii municipali, am reușit să aducem troleibuzele și pe strada Albișoara. Iar inițiativele privind dezvoltarea rețelei de transport public vor continua. Pe la mijlocul lunii iulie vom prezenta viziunea cum urmează să fie dezvoltat Chișinăul pe ani înainte, pe diferite componente. Obiectivul nostru este să acoperim tot municipiul cu proiecte de dezvoltare, astfel ca să avem standarde de viață mai bune pentru fiecare", a mai spus Ion Ceban.

La rîndul său, șeful RTEC, Dorin Ciornîi a precizat că troleibuzele pe linia 38 sînt noi, cu mers autonom și o autonomie de 20 de km, astfel pot asigura zonele fără rețea de contact.

„Traseul rutei a fost selectat de cetățeni pe site-ul Primăriei și pe rețelele de socializare, din mai multe variante propuse. Doar că autoritățile locale au decis prelungirea un pic a traseului, pentru a asigura și zona sectorului Botanica cu transport public de mare capacitate", a precizat șeful RTEC.

Ruta nr 38 are denumirea „str. Alba Iulia – str. Burebista" și următorul itinerar: tur: str. Alba Iulia, str. L. Deleanu, str. Nicolae H. Costin, str. Ion Pelivan, str. V. Belinski, str. Vasile Lupu, str. Constantin Stere, str. A. Șciusev, str. M. Viteazul, str. Albișoara, bd. Iu. Gagarin (Gara), str. Muncești, str. Burebista;

retur: str. Burebista, bd. Dacia, bd. Decebal, bd. Iu. Gagarin, str. Albișoara, str. M. Viteazul, str. Columna, str. H. Coandă, Piața Dimitrie Cantemir, str. Ion Creangă, str. V. Belinski, str. Ion Pelivan, str. Nicolae H. Costin, str. L. Deleanu, str. Alba-Iulia (stația terminus).

Troleibuzele dispun de sisteme de aer condiționat, sistem de supraveghere video în interior și la exterior, prize USB, destinate călătorilor, pentru încărcarea dispozitivelor electronice, blocuri optice pe bază de LED, oglinzi cu reglaj electric, podea joasă, cu platformă retractabilă, pentru accesul utilizatorilor de scaun rulant.

Sursa: telegraph.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , troleibuz , lansare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1463
Populația:
1118 locuitori

Rudi este un sat şi comună din raionul Soroca. Rudi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 40 km de orașul Soroca și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1118 oameni. Satul Rudi a fost menționat documentar în anul 1463.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.