Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 mai 2021, 12:30 views 3589
Elevii Școlii de Muzică „Maria Bieșu” de acum încolo vor avea ocazia să desfăşoare orele în condiții mai bune
28 mai 2021, 12:30 views 3589

Elevii Școlii de Muzică „Maria Bieșu” de acum încolo vor avea ocazia să desfăşoare orele în condiții mai bune

Elevii Școlii de Muzică „Maria Bieșu” de acum încolo vor avea ocazia să desfăşoare orele de dezvoltare a deprinderilor de interpretare instrumentală în spaţii amenajate, asta după ce școala a fost dotată tehnic și renovată.

Primarul general Ion Ceban spune că se bucură că întotdeauna reuşim să creăm condiţii mai bune pentru copii.

„În acest an pentru lucrările de renovare capitală a 7 birouri cu suprafața totală de 240 m2, neutilizate mai bine de 10 ani şi dotarea Școlii de Muzică „Maria Bieșu”, din bugetul municipal au fost alocaţi 1 mil. 505 mii lei. Prin urmare, au fost renovate: sala mică de concerte academice, 6 săli de ocupații, holul spațios, 2 blocuri sanitare, a fost schimbată pardoseala şi rețelele electrice, au fost instalate uși cu izolare fonică și construită o rampă asigurînd accesul pentru persoanele cu nevoi speciale.

Scoala de Muzică „Maria Bieșu” promovează valorile autentice și valorifică tinerele talente. Pe parcursul a 46 de ani de activitate contingentul școlii a crescut esenţial. Actualmente aici își fac studiile peste 411 elevi în secțiile: pian special, instrumente cu coarde, instrumente populare, instrumente aerofone și de percuție, canto”, a declarat Ceban.

Edilul afirmă că numai în anul 2020 elevii școlii au reuşit să aducă acasă 104 premii şi trofee de la diferite Concursurile Internaționale. Totodată, elevii școlii, soliștii instrumentiști și colectivele muzicale participă cu succes la diverse festivaluri și concursuri municipale, naționale și internaționale, obținînd diplome de laureat și premii mari. Anul curent 8 copii au fost premianți ai Bursei de Merit din partea Primăriei Chişinău.

„Datoria noastră este să reabilităm infrastructura tuturor instituţiilor de învăţămînt din capitală şi să le dotăm cu mobilier, instrumente muzicale etc. Astfel vom spori interesul copiilor de a învăţa şi a cunoaşte lucruri noi şi interesante. sînt sigur că în acest fel copiii vor avea posibilitatea să se manifeste plenar. Succes şi cît mai multe premii pentru elevii şi profesorii Școlii de Muzică „Maria Bieșu”!”, a conchis Ceban.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

scoala , muzica , reparatie , Ion Ceban

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1518
Populația:
1416 locuitori

Morozeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Morozeni și Breanova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 66 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1416 oameni. Satul Morozeni a fost menționat documentar în anul 1518.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.