Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 februarie 2021, 09:30 views 3430
Școală ruso-moldovenească Nr.6 din capitală, tot mai aproape de a fi redeschisă
Foto: noi.md
23 februarie 2021, 09:30 views 3430

Școală ruso-moldovenească Nr.6 din capitală, tot mai aproape de a fi redeschisă

Direcția Educație a sectorului Botanica anunță licitație pentru elaborarea documentației de proiect în vederea reparării fostei școli ruso-moldoveneștei Nr. 6 din stra.Cuza-Voda 17/3, transmite Noi.md.

Pentru elaborare a documentației de proiect sînt prevăzute cheltuieli de 1,280,000.00 lei, iar ofertele vor putea fi depuse pînă pe 12 martie curent.

Autoritățile municipale și-au propus să repare instituția de învățămînt și să o redeschidă după ce locuitorii sectorului Botanica s-au plîns de faptul că nu au unde își duce copiii la școală.

 Instituția a fost închisă anul 2012, iar în 2017, prin decizia CMC, a fost cedată Ministerului de Interne. Ulterior, consilierii municipali au anulat hotărîrea și au întors obiectivul în proprietatea municipalității. Între timp clădirea distrusă s-a transformat într-un refugiu pentru narcomani și oamenii străzii, iar locuitorii din regiune s-au plîns în repetate rînduri că nu se simt în siguranță.

 Și primarul Ion Ceban a declarat că instituția va fi reparată și va primi din nou elevi, ținînd cont că în acest sector cererile pentru școlarizare sînt multe la număr.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

scoala , reparatie , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
207 locuitori

Roşcanii de Sus este un sat din cadrul comunei Ghiduleni, raionul Rezina. Satul Roșcanii de Sus este situat la o distanță de 43 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1895.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.