Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 mai 2020, 11:08 views 2901
De azi transportul public în Chișinău este reluat, cu achitarea biletului de călătorie
04 mai 2020, 11:08 views 2901

De azi transportul public în Chișinău este reluat, cu achitarea biletului de călătorie

Activitatea troleibuzelor și autobuzelor este reluată, de astăzi, în regim obișnuit în mun. Chișinău, pe durata întregii zile, cu prezența taxatorilor și achitarea biletului de călătorie.

De asemenea, în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a infecției Covid-19, începînd de astăzi, în mijloacele de transport în comun din municipiul Chișinău devine obligatorie acoperirea feței (nas, gură) cu mască, inclusiv cu măști improvizate sau alte materiale de protecție de unică folosință sau reutilizabile (fulare, eșarfe sau alte articole vestimentare), transmite unimedia.info.

„Nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi drept temei de tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate", avertizează autoritățile.

Amintim că vineri, sîmbătă și duminică (01-03 mai, a.c.), transportul public municipal a fost sistat, măsura fiind aplicată în scopul prevenirii răspîndirii infecției Covid-19 în rîndul locuitorilor capitalei.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

Chisinau , transport public

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1948
Populația:
1199 locuitori

Găleştii Noi este un sat din cadrul comunei Găleşti, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Strășeni și la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1199 de oameni. Satul Găleștii Noi a fost înființat în 1948.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.