Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 februarie 2020, 11:00 views 4216
Cum a devenit ”legală” construcția de pe bulevardul Traian (Doc)
25 februarie 2020, 11:00 views 4216

Cum a devenit ”legală” construcția de pe bulevardul Traian (Doc)

Portalul Noi.md a intrat în posesia hotărîrii judecatorești prin care a fost înregistrat bunul imobil de pe bulevardul Traian 5/3, restaurantul „La Vista”, care a fost construit pe un segment de trotuar.

Deși sectorul de drum la care ne referim este destinat circulației pietonilor, acest lucru nu a împiedicat agentul economic să acapareze o parte din trotuar.

Pe documentul care a făcut posibilă înregistrarea imobilului și-a pus semnătura magistratul Judecătoriei Botanica, Stelian Teleucă, care în prezent activează la Curtea de Apel.

Astfel, prin hotărîrea emisă la 26 martie 2014, instanța a constatat faptul de posesiune, folosință și dispoziție a bunului imobil în drept de proprietate de către SRL „V. - O.”, conform planurilor geometrice întocmite la 5 aprilie 2013. Această hotărîre a servit ulterior drept temei pentru înregistrarea dreptului de proprietate asupra edificiului.

Un semnal de alarmă în legătură cu acest caz au tras și organizațiile de mediu, care se arată nedumerite cum a fost posibilă acapararea spațiului public și distrugerea unei zone verzi a orașului. Ecologiștii presupun că în zonă au avut loc și defrișări de arbori, pentru a face posibilă ridicarea construcției.

Subiectul a avut un ecou puternic și pe rețelele de socializare. Internauții au anunțat că vor iniția o petiție pentru a cere pedepsirea administratorilor localului și a judecătorilor care au permis înregistrarea clădirii.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , construcție , Botanica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1583
Populația:
167 locuitori

Unteni este un sat din cadrul comunei Horeşti, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Fălești și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 167 de oameni. Satul Unteni a fost menționat documentar în anul 1583.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.