Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 noiembrie 2019, 17:30 views 4477
Toate gheretele din parcurile Capitalei, scoase în regim de urgență (Video)
12 noiembrie 2019, 17:30 views 4477

Toate gheretele din parcurile Capitalei, scoase în regim de urgență (Video)

Vînzătorii ambulanți nu se grăbesc să-și demonteze tarabele din parcurile și locurile publice, chiar dacă sezonul estival al comerțului stradal s-a încheiat acum două săptămîni.

A fost semnată și o dispoziție, de către primarul general interimar, care însă este vizibilă doar pe hîrtie. În unele parcuri vînzările continuă, pe cînd în altele – gheretele au fost închise sau abandonate.

Într-o singură intersecție din parcul Valea Trandafirilor am găsit trei gherete. Vînzătorii spun că nu știau că acestea trebuiau deja să fie demontate din cauza că sezonul estival a luat sfîrșit, scrie TV8.

Totuși, unii trecători cred că din cauza numărului prea mare de gherete, care se înmulțesc în ultimul timp, nu pot savura frumusețea parcurilor.

Autoritățile locale afirmă că nu au evacuat pînă acum construcțiile, la rugămintea oamenilor, dar și pentru că demontarea ar fi prea scumpă.

BORIS PREPELIȚĂ, PRETORUL SECTORULUI BOTANICA

În primul rînd era cald și oamenii cereau să nu le evacuăm. În al doilea rînd, jumătate au solicitat ca ele să fie conservate, să nu le evacuăm.

VADIM BRîNZANIUC, PRETORUL SECTORULUI BUIUCANI

Cînd a expirat termenul legal de activitate, le-am deconectat lumina. Nu am încercat noi să intervenim forțat, i-am lăsat pe agenții economici să le scoată. Ne-au dat scrisori de garanție că le evacuează luni.

Totuși, responsabilii ne-au asigurat că toate punctele de vînzare ambulante vor fi evacuate pînă mîine. În total, pe timp de vară, în parcurile din Capitală au fost instalate 40 de gherete cu băuturi răcoritoare și dulciuri.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

parc , Chisinau , gherete

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1548
Populația:
1218 locuitori

Napadova este un sat şi comună din raionul Floreşti. Napadova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 44 km de orașul Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1218 de oameni. Satul Napadova a fost menționat documentar în anul 1548.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.