Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 iunie 2019, 12:25 views 2335
Troleibuzele din capitală au devenit adevărate saune pe roți
19 iunie 2019, 12:25 views 2335

Troleibuzele din capitală au devenit adevărate saune pe roți

Cald afară, fierbinte în transportul public. Greu le este nu doar pasagerilor, dar și șoferilor, și taxatorilor. Aceștia spun că nu prea au ce face decît să deschidă geamurile pentru a se mai răcori cîtuși de puțin.

Directorul Regiei Transport Electric strînge din umeri și spune că doar troleibuzele noi, însă nu toate, au aparate de aer condiționat, transmite tv8.md.

Pînă să cadă ploaia torențială, oamenii din Chișinău au fost puși la grea încercare de arșiță. Troleibuzele au devenit adevărate saune pe roți, iar pe unii pasageri căldura i-a doborît.

Oamenii se apară de căldură cu evantaiele sau stau pe lîngă ferestrele deschise. De aparate de aer condiționat nici vorbă.

Greu le este șoferilor, dar și taxatorilor, care sînt nevoiți să petreacă o zi întreagă de muncă, în asemenea condiții. Așa că abia așteaptă sfîrșitul zilei pentru a se despărți de munca sufocantă.

Și taxatorii își doresc aparate de aer condiționat în troleibuze, care le-ar mai ușura puțin munca pe timp de caniculă. De partea cealaltă, directorul Regiei Transport Electric susține că din cele 30 de troleibuze noi, doar 20 au aparate, pe cînd în celelalte abia urmează a fi instalate. În cele vechi însă nici vorbă de aer condiționat.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , troleibuz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
36 locuitori

Vrăneşti este un sat din cadrul comunei Taxobeni, raionul Făleşti. Satul Vrănești este situat la 25 km de orașul Florești și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 36 de locuitori. Satul Vrănești a fost menționat documentar în anul 1613.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.