Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 ianuarie 2019, 11:00 views 15825
Un cinematrograf distrus cu un viitor necunoscut (Foto)
27 ianuarie 2019, 11:00 views 15825

Un cinematrograf distrus cu un viitor necunoscut (Foto)

La 7 luni după ce a fost practic distrus, viitorul cinematografului Gaudeamus rămîne o enigmă.

Pozele care au fost surprinse de echipa portalului nostru de știri sînt triste. Clădirea fostului cinematograf arată ca după război.

Am încercat să aflăm care este soarta viitoare a aceste clădiri, surse din cadrul primăriei au ezitat să ne ofere careva comentarii spunînd că terenul este proprietate privată, iar stăpînul acestuia este în drept să facă ce vrea pe acel teren.

Contactat de reporterii Noi.md, președintele Centrului Național al Cinematografiei (CNC) Valeriu Jereghi a spus că din păcate cinematograful Gaudeamus nu mai poate fi salvat, clădirea a fost distrusă și aceasta nu mai poate fi reconstruită.

După cum afirmă chiar regizorul, trist este faptul că sala pentru proiecții era absolut funcțională cu un aparataj foarte bun, iar după distrugere acest aparataj a dispărut.

Reamintim că lucrările de demolare a cinematografului Gaudeamus au început pe 8 iunie 2018, iar în locul cinematografului urma să apară două blocuri, unde la primele etaje ale complexului locativ să fie cîteva săli de cinematograf, inclusiv spaţii comerciale, oficii şi alte obiective de utilitate publică. Ulterior în urma unui scandal, demolarea cinematografului a fost oprită printr-o dispoziţie semnată de viceprimarul capitalei Nistor Grozavu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

cinematograf , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1760
Populația:
697 locuitori

Slobozia-Hodorogea este un sat din cadrul comunei Bieşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Orhei și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 697 de oameni. Satul Slobozia-Hodorogea a fost menționat documentar în anul 1760.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.