Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 mai 2017, 15:10 views 4109
Procuratura examinează petiția privind defrișarea copacilor din sectorul Rîșcani (Doc)
30 mai 2017, 15:10 views 4109

Procuratura examinează petiția privind defrișarea copacilor din sectorul Rîșcani (Doc)

Procuratura Generală examinează petiția depusă de Fundația pentru Dezvoltare Ecologică „EcoDava", privind defrișarea unui parc din sectorul Rîșcani.

Precizăm că membrii Fundației s-au adresat organelor de drept printr-o sesizare și cer examinarea minuțioasă și suplimentară a cazului defrișării a peste 30 de arbori de pe strada Zimbru și construcția în acel loc a unui complex sportiv.

Din partea Procuraturii Generale a parvenit un răspuns oficial, în care se menționează:

„Deoarece subiectul enunțat conține vaste aspecte ale domeniului protecției mediului și abordează inclusiv pretinse încălcări la exercitarea atribuțiilor de organele abilitate, s-a întreprins un volum mare de acțiuni pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Pe parcurs au fost constatate fapte noi, ce necesită a fi investigate pentru adoptarea hotărîrii pe caz. În funcție de materialele acumulate, Procuratura va decide asupra modului de reacționare".

Scrisoarea de răspuns a fost semnată de șeful interimar al Secției investigarea fraudelor contra mediului și intereselor publice a Procuraturii Generale, procurorul Ghenadie Pîrlii.

De precizat faptul că pe teritoriul Parcului Rîșcani au fost tăiați circa 30 de arbori și 20 de arbuști, în locul cărora e planificată construcția „Centrului Cultural-sportiv cu cafenea și parcare subterană". Terenul cu suprafața de 0,12 hectare aparține Companiei «Microcell» SRL.

Ulterior, Fundația pentru Dezvoltare Ecologică în Moldova "EcoDava" a transmis o sesizare la Procuratura Generală (PG), Centrul Național Anticorupție (CNA) și la Ministerul Mediului, prin care cere să investigheze legalitatea tăierii arborilor din zonă. Primul răspuns a parvenit din partea Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), care a purces deja la investigarea acestui caz. În același timp, în răspunsul venit către EcoDava din partea Ministerului Mediului, care era condus la acel moment de liberalul Valeriu Munteanu, se menționează că autorizația de tăiere a copacilor din Parcul Rîșcani a fost acordată în mod legal.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

procuratura , copac , Defrișare , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
794 locuitori

Isăicani este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Nisporeni și la 94 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 794 de oameni. Satul Isăicani a fost menționat documentar în anul 1704.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.