Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 iunie 2016, 15:58 views 8388
Melodia lui Moscovici a revenit pe Aeroportul Chișinău
14 iunie 2016, 15:58 views 8388

Melodia lui Moscovici a revenit pe Aeroportul Chișinău

În urmă cu cinci ani Aeroportul Chișinău a prezentat o inovație - un nou gong cu aspect național care precede toate anunțurile de plecare.

Și iată că melodia specială a Aeroportului, anunțată cu atîta pompă, nu mai răsună din motive necunoscute. NOI.md a încercat să afle de ce.

Acest gong reprezintă o melodie frumoasă pentru nai, scrisă special de celebrul muzician moldovean Constantin Moscovici, „la propunerea conducerii Aeroportului" (potrivit comunicatului oficial). Astfel, fiecare pasager are posibilitatea să asculte informația despre zbor în cele 14 limbi, vorbite în orașele în care călătorește, însoțită de melodia moldovenească.

Serviciul de presă al Companiei Aviainvest care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău a informat că recent la Aeroport a fost instalat un sistem nou de sunet, pe care a fost înregistrat propriul semnal sonor. A fost nevoie de ceva timp pentru a reseta sistemul și a readuce melodia îndrăgită de Moscovici. Astăzi ea a răsunat din nou.

Sursa: www.noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1865
Populația:
258 locuitori

Bulhac este un sat din cadrul comunei Şumna, raionul Rîşcani. Localitatea este aşezată în cîmpia Bălţilor, pe marginea unui lac, la distanţa de 15 km de orașul Rîșcani şi la 171 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Bulhac a fost menționat documentar în anul 1865.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.