Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 decembrie 2014, 09:53 views 10005
”Vernisajul vinului” îşi deschide uşile pentru vizitatori
Foto: tv7.md
12 decembrie 2014, 09:53 views 10005

”Vernisajul vinului” îşi deschide uşile pentru vizitatori

Pentru a şaptea oară, în capitala Moldovei, îşi va deschide uşile "Vernisajul Vinului", care va avea loc pe 19 decembrie la Palatul Republicii.

Vizitatorii "Vernisajului Vinului" vor putea participa la degustare alături de profesionişti şi experţi în domeniu.

În cadrul Programului USAID şi proiectului CEED II în Moldova la sfârşitul anului 2013 prin intermediului parteneriatului public privat a fost creat Oficiul Viei şi Vinului. Această structură are menirea de a sprijini ramura vinificaţiei în ceea ce priveşte parcurgerea unei etape dificile de transformare. Modificările realizate la 80% în legislaţie şi actele normative au permis sectorului să se integreze mai bine în condiţiile şi standardele Uniunii Europene.

Din consiliul Oficiului Viei şi Vinului, care deja este numit "un exemplu de succes a parteneriatului public privat" fac parte 12 membri, nouă dintre care reprezintă sectorul privat. Oficiul elaborează principalele politic pentru dezvoltarea viticulturii şi vinificaţiei din Moldova.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

vin , expoziție , degustare , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1680
Populația:
1444 locuitori

Coşerniţa este un sat şi comună din raionul Criuleni. Coşerniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Criuleni și la 26 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1444 de oameni. Satul Coșernița a fost menționat documentar în anul 1680.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.