Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 iunie 2022, 15:00 Meşteşuguri populare views 2416
Organizarea tîrgurilor cu produse autohtone, în weekend-ul 25-26 iunie 2022
Foto: tv8.md
24 iunie 2022, 15:00 Meşteşuguri populare views 2416

Organizarea tîrgurilor cu produse autohtone, în weekend-ul 25-26 iunie 2022

Primăria municipiului Chișinău informează că în weekend-ul 25- 26  iunie 2022, în capitală vor fi organizate diverse tîrguri cu produse autohtone, informează moldovenii.md.

Astfel, în sectorul Buiucani, pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford", bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 202, va avea loc Tîrgul EcoLocal, organizat de Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali, producătorii locali cu produse alimentare și nealimentare ecologice autohtone (sîmbătă, 25 iunie);

În Parcul „Alunelul", Calea Ieșilor, va avea loc un tîrg tematic cu produse agroalimentare, organizator Federația Națională a Fermierilor;

În sectorul Rîșcani, pe str. M. Basarab, 1, bd. Moscova, 21, vizavi de str. M. Basarab, 6 va avea loc Tîrgul producătorilor autohtoni, organizat de pretura de sector.  

De asemenea, pe Calea Orheiului, 109/2 și str. A. Doga, 35 se va desfășura un tîrg al producătorilor autohtoni cu fructe și legume;

În sectorul Ciocana, pe bd. Mircea cel Bătrîn, lîngă Scuarul Arborelui Solar, intersecție cu str. P. Zadnipru, va avea loc Festivalul pomușoarelor și a mierii de albine. Evenimentul este organizat de Asociația Națională a Apicultorilor din Moldova, AO „Pomușoarele Moldovei" și Asociația Grădinarilor, Pomicultorilor și Floricultorilor Amatori din Moldova „DEMETRA", în parteneriat cu Pretura sectorului Ciocana și cu susținerea Proiectului USAID APM. În cadrul Festivalului vor fi expuse produse apicole în sortiment, fructe bacifere proaspete și procesate.

Acțiunile din cadrul tîrgurilor de profil au drept scop aprovizionarea locuitorilor și oaspeților capitalei cu mărfuri și produse, dar și susținerea producătorilor autohtoni.

 

 

Cuvinte cheie:

tîrguri , weekend

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2342 locuitori

Bîrnova este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Bîrnova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Bîrnova este situat pe malul drept al Nistrului la o distanță de 3 km de orașul Ocnița și la 236 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2342 de oameni. Satul Bîrnova din ținutul Hotin, este o veche așezare rurală, menționată sub denumirea Cusearău în documentul din 20 decembrie 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.