24 june 2022, 15:00 Folk crafts views 2465
Organizarea tîrgurilor cu produse autohtone, în weekend-ul 25-26 iunie 2022
Photo: tv8.md
24 june 2022, 15:00 Folk crafts views 2465

Organizarea tîrgurilor cu produse autohtone, în weekend-ul 25-26 iunie 2022

Primăria municipiului Chișinău informează că în weekend-ul 25- 26  iunie 2022, în capitală vor fi organizate diverse tîrguri cu produse autohtone, informează moldovenii.md.

Astfel, în sectorul Buiucani, pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford", bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 202, va avea loc Tîrgul EcoLocal, organizat de Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali, producătorii locali cu produse alimentare și nealimentare ecologice autohtone (sîmbătă, 25 iunie);

În Parcul „Alunelul", Calea Ieșilor, va avea loc un tîrg tematic cu produse agroalimentare, organizator Federația Națională a Fermierilor;

În sectorul Rîșcani, pe str. M. Basarab, 1, bd. Moscova, 21, vizavi de str. M. Basarab, 6 va avea loc Tîrgul producătorilor autohtoni, organizat de pretura de sector.  

De asemenea, pe Calea Orheiului, 109/2 și str. A. Doga, 35 se va desfășura un tîrg al producătorilor autohtoni cu fructe și legume;

În sectorul Ciocana, pe bd. Mircea cel Bătrîn, lîngă Scuarul Arborelui Solar, intersecție cu str. P. Zadnipru, va avea loc Festivalul pomușoarelor și a mierii de albine. Evenimentul este organizat de Asociația Națională a Apicultorilor din Moldova, AO „Pomușoarele Moldovei" și Asociația Grădinarilor, Pomicultorilor și Floricultorilor Amatori din Moldova „DEMETRA", în parteneriat cu Pretura sectorului Ciocana și cu susținerea Proiectului USAID APM. În cadrul Festivalului vor fi expuse produse apicole în sortiment, fructe bacifere proaspete și procesate.

Acțiunile din cadrul tîrgurilor de profil au drept scop aprovizionarea locuitorilor și oaspeților capitalei cu mărfuri și produse, dar și susținerea producătorilor autohtoni.

 

 

Keywords:

tîrguri , weekend

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1637
Populația:
434 locuitori

Buteşti este un sat din cadrul comunei Camenca, raionul Glodeni. Localitatea se afla la distanţa de 10 km de orașul Glodeni şi la 178 km de oraşul Chișinău. onform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 434 de oameni. Satul Butești a fost menționat documentar în anul 1637.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.