Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 aprilie 2022, 15:30 Meşteşuguri populare views 2663
Chișinăuienii care găzduiesc refugiați pot beneficia de 3 500 de lei
Foto: nordnews.md
15 aprilie 2022, 15:30 Meşteşuguri populare views 2663

Chișinăuienii care găzduiesc refugiați pot beneficia de 3 500 de lei

Familiile din Chișinău care găzduiesc persoane refugiate din Ucraina vor primi o asistență financiară unică de 3500 lei (190 dolari SUA). Informația a fost confirmată pe 15 aprilie de Primăria Chișinău, informează Noi.md.

Primăria municipiului Chișinău anunță că, în parteneriat cu Programul Alimentar Mondial (WFP), organizația Changing LIVES saving LIVES și World Vision International, a definitivat mecanismul de acordare a asistenței financiare WFP pentru comunitățile și familiile din orașul Chișinău care găzduiesc refugiați.

Familiile-gazdă din orașul Chișinău vor primi o asistență financiară unică de 3500 lei (190 dolari SUA).

sînt eligibile persoanele care găzduiesc în prezent cel puțin doi refugiați din Ucraina, pentru o perioadă de minim o săptămînă.

Pentru a beneficia de ajutorul anunțat, familiile-gazdă se vor înregistra online pe platforma www.uahelp.md, completînd pașii cu informația indicată, pentru ca ulterior să poată primi banii la oficiile Western Union.

Totodată, Primăria municipiului Chisinau a identificat 5 oficii, în fiecare sector al capitalei, pentru înregistrarea online a acelor familii-gazdă (persoane) care nu au posibilitatea de a se înregistra de sine stătător.

Adresele oficiilor amplasate în sectoarele orașului:

Sectorul Botanica: – Pretura Botanica (str. Teilor 10)

Sectorul Buiucani: – Pretura Buiucani (str. Mihai Viteazul 2)

Sectorul Centru: – Pretura Centru, (str. Bulgară 43)

Sectorul Ciocana: – Pretura Ciocana (bd. Mircea cel Bătrîn 4/3)

Sectorul Rîșcani: – Centrul de plasament temporar a persoanelor refugiate Patria-Lukoil (str. Studenților 7/5).

Înregistrarea online pe www.uahelp.md va fi disponibilă din 15 aprilie, a.c., iar oficiile pentru înregistrarea online vor fi deschise de luni, 18 aprilie 2022.

De asemenea, este instituită și o linie fierbinte +373 60865841 (inclusiv Viber), unde persoanele interesate vor fi ghidate pentru utilizarea platformei „uahelp.md” și vor putea adresa întrebări, după caz.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
1907 locuitori

Teiu este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Teiu și Tocmagiu. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Grigoriopol și la 72 km de Chișinău. Populaţia satului Teiu alcătuia 1907 oameni în anul 2011. Satul Teiu a fost menționat documentar în anul 1711.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.