Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 decembrie 2015, 15:49 Meşteşuguri populare views 8121
Pasajele subterane din capitală - o provocare pentru pietoni
08 decembrie 2015, 15:49 Meşteşuguri populare views 8121

Pasajele subterane din capitală - o provocare pentru pietoni

Sunt menite pentru a permite oamenilor să traverseze strada în siguranţă. Vorbim despre trecerile pietonale subterane din capitală, care s-au transformat în adevărate ghene de gunoi, iar trecătorii le evită pe cât pot. Autorităţile strâng din umeri şi spun că nu îşi permit să întreţină aceste tuneluri.

Pasajele subterane din Chişinău sunt o adevărată provocare pentru pietoni. Deşi în multe intersecţii aglomerate există astfel de construcţii, acestea, în mare parte, sunt într-o stare avansată de degradare. Pereţi fisuraţi şi plini de mucegai, trepte distruse, întuneric şi un miros înţepător de resturi menajere.

Toate acestea îi determină pe mulţi oameni să traverseze strada neregulamentar, punându-şi viaţa în pericol. Şi mai greu le vine persoanelor cu dizabilităţi, deoarece rampele de acces fie lipsesc, fie sunt distruse de timp.

Şi dacă Direcția Transport şi Căi de Comunicaţie este responsabilă doar de reparația capitală a scărilor subteranelor, atunci întreținerea este pe seama oamenilor care închiriază spaţii în subterane. Referitor la pasajele care nu sunt date în arendă, municipalitatea strânge din umeri.

În total, în Chișinău sunt 18 subterane, construite în perioada sovietică, dintre care 15 sunt date în arendă agenţilor economici.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , deşeuri , pasaj subteran

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
979 locuitori

Parcani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Parcani și Voloave. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Soroca și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 979 de oameni. Satul Parcani a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.