Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
La Coșnița a fost reconstruit sistemul de irigare
Foto: vk.com

La Coșnița a fost reconstruit sistemul de irigare

Vineri, 24 iulie 2015, ora 11.00 va fi lansat sistemul de irigare (SI) Coșnița, reabilitat cu suportul Programului Compact, finanțat de către Guvernul SUA. Evenimentul va avea loc în s. Coșnița, r-nul Dubăsari, la sediul stației de pompare nr.1 din cadrul SI Coșnița.

Pentru reconstrucția sistemului de irigare Coșnița au fost investite circa 13,8 milioane USD. Reabilitarea sistemului va permite irigarea a peste 2400 de hectare de teren agricol prelucrat de circa 2300 de producători agricoli, dintre care 1620 sunt membri ai Asociației Utilizatorilor de Apă pentru Irigare (AUAI).

La eveniment vor fi prezenți reprezentanții Ambasadei SUA în RM, Fatema Sumar, Vice-director regional al Corporației Provocările Mileniului (SUA), membrii Guvernului RM, ai societății civile, reprezentanții autorităților locale, fermieri, membri ai Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Moldova , apa , fermieri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1838
Populația:
1825 locuitori

Vertiujeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Vertiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 42 de km Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1825 de oameni. Satul Vertiujeni a fost întemeiat în anul 1838.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.