Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 noiembrie 2011, 10:15 Mărţişor views 5357
22 noiembrie 2011, 10:15 Mărţişor views 5357

Dezvelirea plăcii comemorative în gimnaziul din Scăieni

Acţiunea Ununii veteranilor războiului din Afganistan de dezvelire a plăcilor comemorative în amintirea eroilor războiului din Afganistan a finalizat cu deschiderea colţului Gloriei în numele eroului acestui conflict militar, Valeriu Rusanovschi la gimnaziul din satul Scăieni, raionul Dondușeni. Careul festiv, prilejuit de evenimentul nominalizat, a fost deschis de Aurelia Rotari, managerul gimnaziului. La careu au fost invitaţi oaspeţi de onoare.

Dreptul de a dezveli placa comemorativă în numele eroului războiului din Afganistan i-a fost oferit surorii Elena şi nepoatelor Doina şi Inga. Pentru soldatul neînfricat la careu a fost păstrat un minut de reculegere.

La careu un grup de elevi a prezentat un program literar muzical. Ion Ţurcan, preşedintele Uniunii raionale a veteranilor războiului din Afganistan, a făcut cadou elevilor gimnaziului un radiomicrofon. La colţul gloriei în numele ostaşului-internaţionalist, Valeriu Rusanovschi, un mugur, care încă n-a dovedit să înflorească, au fost aprinse lumînări şi depuse flori vii. După miting, în amintirea despre e, a fost organizată şi o masă de pomenire.

Sursa: canalregional.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
660 locuitori

Frumoasa este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Frumoasa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Frumoasa este situat în centrul Moldovei. Satul se află la o distanță de 14 km de orașul Călăraşi și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 660 de oameni. Satul a fost atestat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.