Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 iunie 2022, 13:35 Bucate din carne de porc views 3363
A fost semnat contractul pentru reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca
10 iunie 2022, 13:35 Bucate din carne de porc views 3363

A fost semnat contractul pentru reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Consiliul raional Soroca și firma executoare au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului de infrastructură „Valorificarea Patrimoniului istorico-cultural al Regiunii de Dezvoltare Nord prin reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie din municipiul Soroca”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Conform contractului, în decurs de 12 luni, începînd din această vară, antreprenorul s-a angajat să reabiliteze clădirea Muzeului de Istorie și Etnografie din municipiul Soroca, în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, cu detaliile de execuție, precum și cu normativele, standardele și prescripțiile tehnice.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a menționat că renovarea Muzeelor de Istorie și Etnografie din municipiile Soroca și Bălți sînt primele proiecte de reabilitare și modernizare a unor muzee din nordul Republicii Moldova, finanțate din surse financiare naționale. „Odată cu valorificarea patrimoniului cultural se vor dezvolta și destinațiile turistice în regiunea noastră. Cultura și turismul din nordul țării necesită susținere continuă”, a precizat șefa ADR Nord.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 7,39 milioane de lei (peste 350 de mii de euro), contribuția Consiliului Raional Soroca fiind de 10%.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării două noi proiecte de îmbunătățire a atractivității turistice. Unul dintre acestea este proiectul „Valorificarea Patrimoniului istorico-cultural al Regiunii de Dezvoltare Nord prin reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie din municipiul Soroca”, depus de Consiliul Raional Soroca în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.

 

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

contract , restaurare , muzeu , Soroca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
719 locuitori

Codrenii Noi este un sat din cadrul comunei Frasin, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dondușeni și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 719 locuitori. Satul Codrenii Noi a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.